Zekić je pogodio uvođenjem Mioča koji je postigao prvi pogodak i pokrenuo momčad na sredini terena

Nije bilo lako Osječanima svladati susjeda iz Vinkovaca, što smo mogli i pretpostaviti uoči slavonskog derbija. Gosti su bili čvrsti i neprobojni sve do 65.minute kada su prvi puta kapitulirali, iako su do tada sasvim dobro izgledali na terenu i odolijevali svemu što je domaćin pokušavao. Osijek je svega stotinjak sekundi kasnije još jednom zabio i sve je bilo riješeno. Trener bijelo-plavih Zoran Zekić na press konferenciji je rekao:

- Zadovoljan sam jer smo pobijedili u dosta teškoj utakmici za nas i zato čestitam svojim igračima. Opet smo u prvom poluvremenu bili slabi i nedorečeni iako je moja momčad i u tom razdoblju susreta imala veći posjed lopte i inicijativu, ali ništa konkretno nismo napravili. Ništa od dogovora prije utakmice nismo uspjeli sprovesti na terenu, pa je dobro da nam protivnik nije postigao pogodak i doveo nas u rezultatski minus. Znali smo da će se Cibalia postaviti čvrsto, da će svi biti iza lopte i tražiti priliku iz kontre, no bili smo spori, neodlučni i neaktivni, bez prave ideje u sredini. U nastavak smo ipak krenuli povezanije i odlučnije, drago mi je da smo pogodili i sa izmjenama, posebno kada je riječ o Miočevom ulasku. On nam je donio puno toga dobroga u veznom redu i odlično je reagirao ulaskom na teren. Drago mi je da je zabio i taj gol koji nam je puno značio. Ubrzo smo postigli i drugi, nakon to ga je bilo prilika i za još poneki, ali mislim da ipak ne bilo realno da je završilo s tri ili četiri razlike za nas.

„Još smo radna momčad“

Osijek je do vodećeg pogotka imao dvije dobre prigode , a kada je gostujuća „brava“ ipak bilja otključana, ni Zekić više nije dvojio u prvu domaću pobjedu:

- Mi smo još uvijek radna momčad koja nedvojbeno posjeduje kvalitetu, ali se još uvijek mučimo kada nam je protivnik sa svim igračima iza lopte. Treba malo vremena da igrači usvoje neke nove zahtjeve, da se dijelom oslobode i grča kada treba osmisliti i odigrati nešto kvalitetno. Kada je riječ o novom stoperskom paru, nisam nezadovoljan Arsenićem i Lekom, a ponovit ću da nam obrana umnogome ovisi o veznjacima, pa i napadačima koji su imali svoje zadaće u tom smislu, a to u prvih 45 minuta nije baš dobro funkcioniralo. No, sretan sam kao prase u blatu što smo ovu utakmicu dobili i zbog situacije koju imamo u klubu, naših navijača i njihovih očekivanja jer htjeli mi to priznati ili ne, osjeća se lagana euforija koju moramo ostaviti po strani. Manjkavosti ima, propusta također, pa ćemo ih i dalje ispravljati.

Mršić nije bio razočaran igrom

Iako je njegova momčad ostala bez ijedno boda, trener Cibalije i nekad vrlo uspješni kormilar Osječana, Stanko Mršić nije djelovao razočarano:

- Mislim da smo odigrali dosta dobro, posebno u prvom poluvremenu kada smo bili i bliže vodstvu. Imali smo odličnu prigodu Zgrablića te još puno kornera, ubačaja iz drugih prekida kada je bilo opasnih situacija pred golom domaćina. Mikulić je danas bio na visini zadatka, odlično je branio, mi nismo uspjeli zabiti kada smo prilično kontrolirali situaciju na terenu, a onda smo kažnjeni zbog pogreške koju smo napravili na sredini, da bi nas odmah zatim dotukao i taj drugi Osijekov gol koji smo naivno primili. Nismo razočarali unatoč porazu, ali su nam nedostajali neki bitni igrači s kojima bi Cibalia, vjerujem, izgledala još i bolje. Neki su nam igrači neiskusni, neki se još traže i vjerujem da ćemo protiv Rijeke u Vinkovcima pokazati dosad najbolje izdanje. Znao sam da je Osijek dobar, da ima širinu i na klupi, pa igrači iz pričuve mogu donijeti prevagu. Mi ćemo se morati barem još malo pojačati i stabilizirati se u financijskom smislu jer ćemo u suprotnom imati igračko nezadovoljstvo, a to nikako ne bi bilo dobro.