Iako ih čeka najjača momčad HNL-a, Osječani se nadaju kako u Maksimiru mogu uzeti barem bod

Trener našeg prvoligaša Zoran Zekić održao je redovitu konferenciju za novinare uoči derbija 8. kola HNL-a, kojega će Osijek odigrati protiv Dinama u Maksimiru. Puno je već godina prošlo otkako su Osječani posljednji puta igrali s prvakom u situaciji da imaju samo tri boda manje od najjače ligaške momčadi i da su, skupa s Modrima, u vodećem tercetu prvenstvene ljestvice. No, bijelo-plavi imaju kadrovskih problema, pa ni ovaj puta neće moći zaigrati najbolja jedanaestorica...

- Ostali smo gotovo bez kompletne defanzivne vezne linije jer nam nedostaju Petrović, Vojnović, Lesjak i Pušić, pa moramo tražiti neka nova rješenja na poziciji zadnjeg veznog. No, imamo i jednu jako lijepu vijest, a to je povratak Mileta Škorića redovnom trenažnom procesu nakon što je dobio zeleno svjetlo i odobrenje valjda od svih relevantnih liječnika iz domene kardiovaskularnih bolesti. To nam je veliki dobitak i s igračke i s ljudske strane i jako mi je drago što će Mile uskoro opet biti u konkurenciji za najbolju momčad, pričao je šef stručnog stožera NK Osijeka.

Hrabro i odlučno, pa što bude

U pripremi za subotnje maksimirsko gostovanje, Osijek je imao jaku provjeru s mađarskim Videotonom u kojoj je bilo i dobrih i loših stvari...

- Imali smo određenih problema u prvom dijelu te utakmice, posebno kada su prekidi u pitanju, što nam je bila boljka i u dosadašnjem dijelu Prvenstva. No, nadam se da će to već od dvoboja u Maksimiru biti puno bolje i sigurnije. S druge strane veseli me spoznaja da smo u drugom poluvremenu nametnuli svoj ritam, stvarali brojne šanse, pogodili smo i četiri vratnice uz još tri „zicera“ što znači da je rezultat mogao biti i puno povoljniji. Želim da protiv Dinama budemo još hrabriji i odlučniji, da igramo za gol više, bez obzira na snagu našeg protivnika. Moramo biti agresivni, stajati blizu protivničkih igrača i ne dopustiti im da se razmašu, tražeči svoje šanse, a ne isključivo razmišljajući kako se obraniti.

Osječani u Maksimiru praktički nemaju što izgubiti jer je Dinamo na svom terenu uvijek u ulozi favorita, što naravno ne znači da ga se ne može iznenaditi...

- Često se kaže da su to najlakše utakmice, no vidjet ćemo kako će reagirati moji igrači. Ni u kojem slučaju ne idemo tamo s već ubilježenim porazom, nego ćemo pokušati doći do pozitivnog rezultata, bez obzira na sve naše nedaće. Čeka nas definitivno najbolja momčad HNL-a, ali trebamo igrati svoju igru, nastojati se suprostaviti na pravi način i zbog činjenice da nakon gostovanja u Maksimiru imamo tri uzastopna dvoboja na domaćem terenu.

Navijači su obveza više...

Povratak na tribine najavljuju Bad Blue Boysi, pa bi atmosfera na tribinama mogla imati bučnije, navijačko ozračje...

- Nadam se da će biti više publike nego li je to u Maksimiru inače slučaj na prvenstvenim utakmicama. Ne znam hoće li BBB doći u subotu ili će pričekati susrete Lige prvaka, ali Zagreb svakako zaslužuje bolji nogometni auditorij od dosadašnjeg. Doći će i dosta naših navijača, što nam je dodatna obveza da se pokažemo u svom trenutno najboljem izdanju.

Što se sastava tiče, Zekić nije skrivao jedanaestoricu s kojom će započeti subotnji susret:

- Na vratima će biti Mikulić, stoperski par Barać i Arsenić, na bokovima Matas i Barišić, u veznom redu Lukić, Mioč i Knežević te u napadu Perošević, Boban i Ejupi. Nominalno je to sastav s tri napadača, ali sam već puno puta ponovio kako na terenu možeš imati i četiri, pet špic-igrača, ali je puno važnije koliko njih, i preko bokova i iz veznog reda, stiže u završnicu, pred suparnička vrata. Napadači se moraju puno kretati, ispunjavati taktičke zadaće koje će imati i pomagati ostatku momčadi, poručio je Zekić.