Bijelo-plavi su srušili još jednu vrlo neugodnu tradiciju, a Dinamo je nakon punih šest godina izgubio u Maksimiru

Svakoj tradiciji jednom mora doći kraj. Došao je i onoj, gotovo već mitskoj, o nepobjedivosti Dinama u Maksimiru. Osijek je nakon punih 16 godina slavio protiv državnog prvaka na njegovom stadionu i nastavio fantastičan gostujući niz ove sezone. Naime, ovo je bijelo-plavima peta uzastopna pobjeda izvan Gradskog vrta i jasno je da ova generacija osječkih nogometaša ispisuje nove stranice klupske povijesti, uz maksimalan učinak na strani što nitko nije mogao ni sanjati prije početka sezone! Logično je, naravno, bilo zadovoljstvo trenera Zorana Zekića na konferenciji za novinare:

- Zadovoljan sam, posebice s prvim poluvremenom. Igrači su napravili sve što su mogli i što sam od njih tražio, a dogovor je bio da pojačamo veznu liniju i da visoko radimo pritisak na njihovu zadnju liniju i pokušavamo se ubaciti iza leđa Stojanovića i Sose na bočnim pozicijama. Dosta dobro smo to radili, oduzimali protivniku lopte i stvorili smo još dvije-tri dobre šanse. Da smo bili malo smireniji mogli smo iz njih postići i još koji pogodak. Domaćin je imao posjed, što se moglo i očekivati, međutim, nismo napravili neke veće pogreške iz kojih bi oni postigli pogodak, osim one Hodžićeve prigode kada je pogodio gredu. Čestitam svojim dečkima, napokon se više neće pričati o toj nesretnoj tradiciji, a zahvaljujem i našim navijačima koji su nas došli bodriti u velikom broju, rekao je Zekić.

 Nema euforije, dugačko je Prvenstvo

Iako je njegova momčad ostvarila veliki rezultat i jednu od važnijih pobjeda u HNL-u uopće, kormilar osječkog prvoligaša nije djelovao ushićeno i birao je riječ koje je izgovarao pred novinarima:

- Naravno da je ovo jako važna i slatka pobjeda, ali nema euforije, još je puno utakmica pred nama u nastavku Prvenstva. Sutra je novi dan, imamo novi trening i pripremamo se za iznimno tešku utakmicu koja nas u nedjelju očekuje protiv Splita. Naš je gostujući niz zaista sjajan, teško je to itko mogao očekivati i nadati se takvim rezultatima prije nego li smo započeli sezonu, no treba nastaviti raditi ozbiljno i maksimalno, pobjeđivati gdje god to bude moguće.

Zekića je u drugom poluvremenu, nakon jedne sporne situacije kada je napad Osječana zaustavljen zbog navodnog zaleđa, sudac Zebec isključio i udaljio s klupe...

- Ne znam zbog čega sam morao na tribinu. Jedino što sam rekao sucu je da malo izjednači kriterij, niti sam ga vrijeđao, niti napravio bilo što drugo da bi me trebao isključiti. To zaista ne razumijem, pa zar trener ne smije baš ništa reći iz svog prostora ispred klupe? Vidjeli ste na Europskom prvenstvu što radi i kako skače Talijan Conte i nitko ga nije na to upozoravao, a kod nas se trenere olako tjera na tribinu, zaključio je Zekić.

Dinamovcima nisu pomogli ni razgovori...

S druge strane, trener Dinama Zlatko Kranjčar, nije bio zadovoljan igrom, a još manje rezultatom subotnjeg derbija:

- Sigurno da poraz nije dobro došao, iako s psihološke strane, mislim da ćemo ga pametno iskoristiti. O samoj utakmici, mogu reći kako sam mislio da nas taj gol, što smo ga tako rano primili, neće poremetit. U posjedu lopte smo bili dobri, imali smo i šanse u oba poluvremena, ali ničim ne opravdavavam poraz. Nismo ga smjeli doživjeti ovom prilikom. Razgovarao sam uoči utakmice s igračima, imali smo i sastanak na razini Kluba općenito, upozoravalo se i ukazivalo kako bismo izbjegli ovakav scenarij, ali se ipak dogodio. To je sport, zna biti i nepredvidiv. Šteta što je prekinut niz naše nepobjedivosti u Maksimiru, koliko čujem dug punih šest godina. Što reći, okrećemo se utakmici Lige prvaka u srijedu protiv Lyona koji je, svjesno ili nesvjesno, ipak bio u glavama naših igrača i u ovom izgubljenom susretu, izjavio je Kranjčar.