Puljani su respektabilna i sve bolja momčad, neće biti jednostavno doći do novih bodova, ali su Osječani puni samopouzdanja

Drugu uzastopnu utakmicu u borbi za bodove osječki će nogometaši ove nedjelje, s početkom u 17 sati, odigrati na svom stadionu u Gradskom vrtu. Split su prošloga vikenda uvjerljivo svladali s 3:0, a sve ukazuje na činjenicu da ih ovaj puta očekuje teža zadaća, budući da im u u goste stiže sve bolja Istra 1961. Vidljivo je to i na osnovu rezultata u posljednje vrijeme, budući da Puljani iza sebe imaju dvije uvjerljive pojede u državnom prvenstvu (Split u gostima 3:0 i Inter na Aldo Drosini 4:1), a ostvarili su plasman i u osminu finala Kupa Hrvatske (dobili su Neretvanca s 3:1). Jasno je, dakle, da je Tomićeva momčad u usponu forme i da to više nije ona jalova Istra iz prošle i s početka ove sezone.

Igrači s klupe donose prevagu

No, opet će najviše toga zasigurno ovisiti o Bijelo-plavima koji su favorit na svom terenu. Imaju Osječani pet pobjeda u nizu, računajući i HNL i natjecanje u nacionalnom Kupu, razumljivo je da im je samopouzdanje na najvišoj razini i to je svakako jedna od prednosti domaćina uoči ovoga dvoboja. Osim toga, trener Zoran Zekić na raspolaganju će imati sve igrače, izuzev rekovalescenata Lesjaka i Džolana, tako da neće biti izostanaka standardnih prvotimaca što je bio slučaj u prethodnim utakmicama kada je, zbog kartona ili ozljeda, uvijek netko bio izvan stroja. I ono najvažnije, Osijek ima potrebnu kvalitetu, kao i nužnu širinu igračkog kadra, pa se učestalo događa da prvotimci koji ulaze s klupe donose ne samo potreban impuls Zekićevoj momčadi, nego nerijetko i rezultatsku prevagu. Nije stručni stožer više u problemu koga ubaciti iz pričuve, u situacijama kada ne ide nekima od onih koji su najčešće u početnoj jedanaestorici. Sada bi se moglo reći da trener ima slatke brige koga uopće poslati od prve minute na travnjak jer je puno onih koji zaslužuju njegovo povjerenje. Ima još nešto, bitno za istaknuti, a ponavlja se još od početka ove natjecateljske godine. Vrlo je raznovrsna klupska lista strijelaca, što svakako ohrabruje. Momčad ne ovisi o učinku jednog ili dvojice pojedinaca, a opasnost protivničkom vrataru praktički prijeti – sa svih strana.

Cilj je ostati u samom vrhu tablice

Počevši od pouzdanog vratara Mikulića, pa sve do napadača Bobana, Peroševića i Ejupija, možemo reći da nitko u osječkim redovima nije izvan forme, što svakako veseli. Doduše, pojedinci uvijek mogu bolje, a vjerujemo da će to, neki među njima, potvrditi baš ove nedjelje u ogledu sa Žuto-zelenima. Naš je prvoligaš samo bod iza vodeće Rijeke koja je ovoga vikenda također domaćin i realno je očekivati da će uknjižiti sva tri boda protiv Splita. No, Osijek silno želi ostati u samom vrhu tablice, ispred Dinama i Hajduka, pa je i uoči ogleda s Puljanima jedini cilj – još jednom ostvariti pun pogodak. Ne treba očekivati da će posao pritom biti jednostavan, to smo već konstatirali, ali Bijelo-plavi ove sezone nemaju ni kompleksa, ni pretjeranog respekta prema bilo kome. Igraju pred svojim vjernim navijačima koji će, sigurni smo, opet u većem broju biti na tribinama, tako da se nadamo novom zajedničkom slavlju, po svršetku susreta u Gradskom vrtu.