Kekova momčad jedina još nije doživjela poraz od početka ove sezone

Iza nas je i deseto kolo Max TV Prve Hrvatske nogometne lige u kojem su jednu pobjedu ostvarili gosti, dvije su utakmice završile neriješenim rezultatom, a u dva navrata slavili su domaćini. Gledatelji su zasigurno bili najzadovoljniji na Poljudu gdje je Hajduk napunio mrežu gostiju iz Vinkovaca. Bilo je 6:1, a zanimljivost toga ogleda svakako je u činjenici da su Splićani čak pet golova postigli u drugih 45 minuta, nakon što je do poluvremena bilo izjednačeno 1:1. Očito su se Hajdukovci raspucali u posljednje vrijeme, budući da su u tri zadnja nastupa protivnicima „isporučili“ čak 16 pogodaka što je svakako vrijedno respekta! Ohandza, Said, Kožulj, Erceg, Futacs i suigrači zaista su se razgoropadili pred suparničkim vratima i to je odlična najava predstojećeg derbija u kojem će u Maksimiru igrati Dinamo i Hajduk.

Modri jedva s Lokomotivom

A Modri su u Kranjčevićevoj jedva uspjeli slomiti otpor Lokomotive koja je, nekako, uvijek unaprijed osuđena na poraz protiv prvaka, već i prije nego susret počne. No, ovaj puta su Lokosi izdržali sve do 82. minute kada im je mrežu zatresao Dinamov stoper Benković. Najskuplja se momčad Lige očito muči ove sezone, iako je izborila plasman u elitno europsko natjecanje. Željko Sopić tek je privremeno trenersko rješenje nakon odlaska Zlatka Kranjčara, a već je sada, čini se, izvjesno kako će klupu najtrofejnijeg hrvatskog kluba preuzeti dosadašnji izbornik Bugarske Ivajlo Petev i to odmah nakon dvoboja s Hajdukom.

Vodeća Rijeka nije imala nikakvih problema s puno slabijim protivnikom kakav je na Rujevici u nedjelju bio Split. Bilo je sigurnih i sasvim dovoljnih 2:0, a Riječani su opravdali poziciju lidera i velikog favorita u ovoj utakmici. Imaju zaista vrlo kvalitetan igrački kadar, sjajno raspoloženje u svlačionici i na tribinama tako da su jedini prvoligaš bez poraza u ovoj sezoni. I zasluženo na čelu tablice.

 Tablica u dva dijela

O susretu u Gradskom vrtu smo dosta toga već napisali, a što se tiče onog drugoj remija u ovoj prvenstvenoj rundi, u njemu su sudjelovali nogometaši Intera i Slaven Belupa. I jedni i drugi se dosta muče od početka Prvenstva i u donjoj su polovici prvoligaške karavane. Općenito govoreći, Liga se već do sada podijelila na one koji su u borbi za europske pozicije, a to su Rijeka, Osijek, Dinamo i Hajduk i sve one ostale koji zauzimaju od pete do deset pozicije, s tim da su Split i Cibalia najskromnije g bodovnog učinka što je zasigurno posljedica i najteže financijske situacije upravo u tim sredinama...