U sedam trećeligaških nastupa, Bijelo-plavi su ostvarili tri pobjede, dvaput su remizirali, uz dva poraza

Druga momčad našeg prvoligaša odigrala je dosad sedam utakmica u Prvenstvu Treće hrvatske nogometne lige Istok. U tih sedam nastupa, izabranici Tomislava Steinbrucknera ostvarili su tri pobjede, uz dva poraza i dva remija te zauzimaju šesto mjesto s 11 osvojenih bodova. U prošlom kolu, Osijek II je igrao neriješeno 0:0 protiv BSK-a iz Bijelog Brda, a prethodno je tri uzastopna nastupa uspio riješiti u svoju korist. Steinbruckner, stoga, ne može biti nezadovoljan...

- I ova je posljednja utakmica pokazala da se sve više približavamo modelu igre kojemu težimo. Prezentacija je obostrano bila vrlo kvalitetna u tehničko-taktičkom smislu, ali i u onom dijelu koji se tiče tjelesne pripreme, odnosno izdržljivosti. Moram reći da smo dobro parirali suparniku koji je godinama bio u trećeligaškom vrhu, na pravi smo način odgovorili njihovoj agresiji i posjedu lopte, a šteta je što nismo iskoristili neku od svojih prigoda, a bilo ih je. Ne treba zaboraviti da u sastavu imamo većinu mladih igrača kojima se dogode i pogreške, što je i normalno. Ono što me svakako veseli je spoznaja da situacije koje vježbamo na treningu sve češće primjenjujemo u igri i stvaramo prilike iz fino izrađenih akcija, rekao je trener Osijeka II.

Efikasni(ji) u gostima

Osječani su najuvjerljiviji bili u gostima kod đakovačke Croatije i Višnjevca kada su svojim domaćinima uspjeli postići po pet pogodaka, prezentirajući sadržajnu i vrlo efikasnu igru. Dakako, nije realno očekivati da se to ponavlja baš u svakom dvoboju, ali se može zaključiti da je momčad dobro posložena i da ispunjava očekivanja u ovom stupnju natjecanja. U sljedećem, osmom ligaškom kolu, Bijelo-plavi predstojećeg vikenda gostuju kod Slavije u Pleternici. Dodajmo na kraju da je na čelu ljestvice i dalje momčad Varaždina s tri boda više u odnosu na Slavoniju i Međimurje.