Momčad Gorana Popovića je prvenstveno radna i teži kolektivnoj igri u svakom svom nastupu

Kadeti našeg prvoligaša igraju Prvu HNL za mladež i do sada su imali sedam prvenstvenih dvoboja. Bili su bolji od Šibenika i Cibalije (oba puta po 2:0), susret protiv Hrvatskog dragovoljca završio je bez pobjednika (0:0), a poraženi su od Hajduka (0:3), Sesveta (3:1), Slaven Belupa (2:0) i Zadra (2:1). Momčad trenera Gorana Popovića trenutno je deseta na tablici sa sedam bodova i utakmicom manje, onom zaostalom koju dečki trebaju odigrati s Dinamom u Zagrebu.

- Momčad nam je još u nekakvom „traženju“, ipak, očekivali smo nešto bolje rezultate u Prvenstvu. Vodili smo se onim što smo vidjeli na nekim pripremnim turnirima, primjerice u Vinkovcima, Makedoniji i Karlovcu, a tamo smo zaista izgledali dobro. No, prve utakmice za bodove odigrali smo lošije, a u nekima koje su uslijedile kasnije nismo imali ni sreće. Evo, recimo, nismo iskoristili jedanaesterac u dvije gostujuće utakmice, protiv Slaven Belupa i Zadra, pa je i to jedan od razloga što smo u tim susretima ostali bez ijednog boda. Nije dojam toliko loš, koliko nam rezultati ne idu na ruku, pričao nam je Popović.

Zalaganjem ispravljaju nedostatke

U redovima osječkih kadeta nitko se posebno ne izdvaja svojim učinkom, što ne znači da među njima nema onih koji bi jednoga dana mogli zaigrati u seniorskom sastavu Nogometnog kluba Osijek.

- Više smo radna momčad koja preferira kolektivnu igru jer poput nekih drugih klubova u ovoj generaciji nemamo reprezentativaca i izrazitih individualaca. S druge strane, mogu reći da su dečki borbeni i agresivni, dobro treniraju te voljom i zalaganjem ispravljaju neke svoje nedostatke. S njima sam godinu dana i ne mogu reći da sam nezadovoljan.

Popović je pohvalio i druge klubove ističući kako je Prvenstvo prilično izjednačeno i da nikoga nije lako pobijediti:

- Dinamo i Hajduk prednjače kvalitetom, do njih su Rijeka, Lokomotiva, Split... Moram primjetiti da u većini naših prvoligaša imaju dobru kadetsku generaciju, što znači da se dobro radi u mnogim sredinama i da posvuda ima talentirane djece. Mi ćemo se, vjerujem, uskoro približiti onima koji su u gornjem dijelu tablice.

 U nedjelju domaćini Splitu

Naše kadete u nedjelju očekuje domaći ogled sa Splitom koji u Gradskom vrtu počinje u 11,45. Trener osječke momčadi najavljuje još jednu zanimljivu i neizvjesnu utakmicu:

- Split ima nekolicinu reprezentativaca, dosad su bili rezultatski uspješniji od nas. Međutim, igrali smo protiv njih na turniru u Karlovcu uoči početka sezone i tada smo ih pobijedili. Rekao bih da ih možemo opet dobiti, posebno ako ponovimo dobru partiju kao protiv Cibalije. A to su naši dečki u stanju, zaključio je Popović.