S još nekolicinom suigrača Ivan živi u Domu Ugostiteljsko-turističke škole, gdje mu je omogućena i kvalitetna prehrana, a njegova je ambicija što prije zaigrati za seniore

Puno je mladih igrača u našem Klubu na koje se ozbiljno računa u bliskoj budućnosti. Oni najperspektivniji ove sezone igraju za Osijek II u Trećoj HNL Istok, a među njima je i 17-godišnji Ivan Ikić iz Drenja, nedaleko Đakova. U Gradski vrt je stigao prije devet godina, nakon što je u pionirskoj momčadi đakovačke Croatije zabio oba pogotka Osječanima u porazu njegove momčadi 2:3.

- Tada me je zapazio trener Dino Skender i na njegovu sam preporuku došao u Osijek. Zahvalan sam mu na tome i on je jako utjecao na moj razvojni igrački put. Drago mi je što sam dobio priliku zaigrati u prvoligaškom klubu, a još i draže što sam već bio i u kadru seniorske momčadi na treninzima i zaigrao u nekim prijateljskim utakmicama. Razgovarao sam i s trenerom Zoranom Zekićem, ohrabrile su me njegove riječi i na meni je da se dokazujem radom i svojim igrama kako bih što prije postao prvotimac.

Klub se pobrinuo da sve „štima“

Ivan pokriva više napadačkih pozicija, do sada je dvaput bio strijelac u prvenstvenim utakmicama od početka sezone, a redovito je u najboljem sastavu:

- Zadovoljan sam kako igramo. Ipak treba znati da smo „raspršeni“ u juniorima, Osijeku II, pojedinci u prvoj momčadi, pa ne možemo svi zajedno trenirati i uigravati se tijekom tjedna. U Trećoj ligi se igra ozbiljan nogomet, trebala nam je i ta čvrstina koju osjetimo protiv svakog protivnika, za mladog igrača je važno na ovaj se način pripremiti za seniorsku karijeru. Ovo je svakako dobra odluka da igramo s trećeligašima.

Zadovoljan je, kaže, napretkom koji ostvaruje iz godine u godinu i potpuno je podređen uspjehu:

- Sve ide kako treba. S još četvoricom, petoricom suigrača smješten sam u Domu Ugostiteljsko-turističke škole, tako da mi i to odgovara. Imamo tamo i sva tri obroka, Klub se pobrinuo da sve „štima“, a to je posebno važno nama koji smo iz drugih sredina. Mogu reći da sam se osamostalio i navikao u Osijeku, eventualno samo jedan dan u tjednu provedem sa svojima u Drenju, ali je to tako uz ove obveze koje imam, rekao je Ivan Ikić.