Sportski direktor ističe potpuno zadovoljstvo dosadašnjim učinkom, nadajući se najboljem i na Rujevici

Kada se barem i površno analizira dosadašnji učinak Bijelo-plavih u ovoj natjecateljskoj godini, svatko u Gradskom vrtu i dalje može imati osmijeh „od uha do uha“. Osijek se nakon dužeg vremena vratio u vrh hrvatskog nogometa, a to je bila i jedna od osnovnih zadaća i smjernica kada je nova Uprava stupila na dužnost. Na ovu smo temu pričali sa sportskim direktorom Alenom Petrovićem, čija je uloga bila, a i dalje je, vrlo bitna u slaganju igračkog kadra kojega stručni stožer ima na raspolaganju.

"Sigurno da možemo i moramo biti zadovolji situacijom u kojoj se nalazimo. Drugi smo na tablici što je samo po sebi odlično, osvojili smo dosta bodova, više nego li su mnogi očekivali, a fantastičan je taj učinak u gostima koji je maksimalan. Generalno, moramo popraviti ono što nam nedostaje u domaćim nastupima kako bi Gradski vrt, kako se to već kaže, bio neosvojiva tvrđava. No, u cjelini mogu reći da je bodovni plan u odnosu na ono što smo zacrtali uoči početka sezone ne samo realiziran, nego i prebačen" - rekao nam je Petrović.

Imamo pravo na velika očekivanja

Osijek ima samo jedan poraz u 11 odigranih utakmica u HNL-u što je najbolji pokazatelj da je momčad dobro posložena i da s pravom može najavljivati borbu za Europu:

"Mi smo i ranije naglašavali da nam je najvažnije promijeniti mentalitet momčadi. Tri godine se dobar dio sadašnjih prvotimaca ovdje borio za opstanak, sada imamo dosta onih koji su nam došli iz drugih klubova, a nije to lako ni uigrati. Naravno da želimo doći na razinu da te, uvjetno rečeno, manje klubove i objektivno slabije momčadi od nas bez nekih posebnih problema rješavamo, ali i za to treba  vremena. Treneru i njegovom stožeru, kao i našim igračima, treba omogućiti što mirniji rad, a ovaj bodovni učinak nam daje za pravo da razmišljamo i o nekim ambicijama i plasmanu koji nam možda, na samom početku ligaškog natjecanja, nije bio tako blizu, a to je sam vrh tablice. Nastojat ćemo do kraja biti što učinkovitiji kako bismo ostvarili ono o ćemo smo razgovarali prije starta Prvenstva te ispunili vlastita očekivanja."

Uporište u kvaliteti momčadi

Također je činjenica da NK Osijek napokon opet izaziva respekt na svim stadionima diljem Hrvatske, što već dugo nije bio slučaj...

"Da, proteklih godina sam i osobno na tribine dolazio s nekim grčem jer je stvarno bilo teško u svakom segmentu klupskog djelovanja. Sada smo svi opušteniji jer unatoč tomu što su uvijek moguća sva tri ishoda, prilazimo protivnicima s nadom da uvijek možemo pobijediti. Mislim da imamo uporište u kvaliteti momčadi koja je, doduše, još uvijek u stvaranju jer smo tek na početku onoga što želimo dosegnuti."

I na kraju, dakako, poneka rečenica i o predstojećem derbiju u kojem Osijek gostuje kod Rijeke:

"Baš je pravi derbi! Eventualnom pobjedom bismo im se mogli primaknuti na samo dva boda. Bilo bi sjajno da se to i dogodi. Kako god bilo, mislim da svaki naš navijač može biti itekako zadovoljan našim trenutnim plasmanom, dok igru još moramo popraviti. Ne smijemo se zanositi, ali da imamo svoje šanse na Rujevici, ili bilo gdje drugdje, to smo već dokazali. Veselim se nedjelji i jedva čekam početak utakmice. "