Ljepše Valentinovo nogometaši Osijeka nisu mogli pokloniti svojim navijačima. Na povratničkoj utakmici Ive Šuška savladana je momčad Splita rezultatom 4:0. Prekrasne golove su redom postizali Perošević, Škorić i Vojnović, da bi na kraju Škorić pogodio još jednom iz kaznenog udarca.

Utakmicu su nogometaši Osijeka ipak započeli u svojevrsnom grču te je prvih 20 minuta u potpunosti pripalo gostima. Već u četvrtoj minuti Goran Roce je za malo prekratak, u 12. minuti Mikulić sjajno brani udarac Ibriksa. Nakon 20-ak minuta Osijek podiže svoju igru, a nagrada je stigla u 34. minuti. Borna Barišić se oslobodio na lijevom krilu te ubacio, a Antonio Perošević s desetak metara postiže prekrasan pogodak bočnim škaricama.

Dvije minuta kasnije moglo je doći do kaznenog udarca, no sudac Strahonja je smatrao da kod Barbarićevog igranja rukom nije bilo namjere, a minutu kasnije Mikulić brani udarac Mršića. Do odmora se vodila bitka na sredini terena te nitko nije uspio doći do konkretizacije.

U drugom dijelu prvi prijeti Split, ali Bagarić nije precizan, kao ni Vojnović, koji u 51. minuti ne koristi čistu prigodu. Tri minuta nakon toga pred Mikulića izlazi Rog, no vratar Osijeka je još jednom siguran. Povećanje vodstva napokon je došlo u 67. minuti. Barišić je ubacio, Roce očistio, no samo do Mile Škorića koji s ruba šesnaesterca zakucava volej lijevom nogom. Četiri minute kasnije je sve bilo zaključeno. Škorić je napravio većinu posla, dodao na krilo do Šorše, koji ubacuje za Vojnovića te Osijek vodi 3:0 nakon još jednog prekrasnog pogotka.

Split je onda potpuno pao, a domaći to koriste za konačni zaključak. Mile Škorić je izveo jednu minijaturu, nakon toga ga ruši Erceg, a loptu na bijelu točku, na inicijativu Kohorte, postavlja upravo Škorić te postaje dvostruki strijelac. Do kraja susreta je još Borna Barišić pokušao iz slobodnog udarca, ali Zagorac je to obranio.

Na kraju je Osijek došao do najveće ovosezonske pobjede, a Split je već devet prvenstvenih susreta bez pobjede.

Image and video hosting by TinyPic