Trener Osijeka Zoran Zekić očekivao je puno više od svoje momčadi, a domaćinu je čestitao na uvjerljim trijumfu

Nije Osijek uspio zaustaviti Rijeku niti joj poremetiti pobjednički ritam. Lider je pokazao snagu u još jednom derbiju, pa je nakon Dinama, uvjerljiv bio i u ogledu s Bijelo-plavima, što jasno daje do znanja da su Riječani ovoga trenutka najbolja momčad HNL-a. Trener gostujuće momčadi Zoran Zekić je na konferenciji za novinare izjavio:

Prije svega, čestitke Rijeci na visokoj i potpuno zasluženoj pobjedi. U svemu su bili bolji, a meni je žao što nismo bili na razini derbija. Iako u prvih pola sata nismo primili pogodak, ni u tom razdoblju susreta nisam mogao biti zadovoljan jer  je protivnik cijelo vrijeme dominirao i stvarao šanse, a mi smo djelovali preplašeno i nepreznatljivo. Nije to bilo dobro ni u fazi obrane, ni u fazi napada, ni u čemu nismo pružili ono čemu smo se nadali. Činjenica je kako je Rijeka ovoga trenutka dosta bolja od nas, ali mi ne smijemo izgledati ovako, kako smo izgledali u ovom dvoboju. 

Sami sebi stvorili pritisak

Zekićevim izabranicima ovaj puta ništa nije polazilo za nogom, bili su u podređenom položaju i tek su poneki puta opasnije priprijetili za razliku od domaćina koji je imao stalnu inicijativu i stvarao šanse...

U pripremi utakmice bili smo fokusirani na to da budemo zgusnuti u sredini terena, da dupliramo bokove, ali nismo radili ni jedno ni drugo, Riječani su bili bolji i u tim takozvanim „ničijim“  loptama. Također, ništa nismo uspjeli napraviti u igri prema naprijed, čim bismo osvojili loptu, odmah bismo je izgubili i na taj način sami sebi stvorili pritisak. U takvim okolnostima nije ni moglo drugačije završiti od ovakvog ishoda. Čak mogu reći da smo dobro i prošli s obzirom kako smo ovaj puta izgledali u odnosu na Rijeku. Bili su puno bolji od nas, u svemu, rekao je Zekić.

Riječani puni samopouzdanja

Trener Rijeke Matjaž Kek ponovno je primao čestitke za odličan nastup svoje momčadi: 

Mislim da smo odigrali izuzetno odgovorno i pametno svih 90 minuta. Apsolutno smo zasluženo pobijedili, pokazali da želimo igrati onaj pravi nogomet u kojem svi uživaju. Bili smo vrlo dobri i teško je protiv nas igrati, posebno kada je lopta brza i okomita kao što je danas bila. U derbiju je uvijek tako da neki detalj može presuditi na jednoj ili drugoj strani, no u pravo smo vrijeme postigli pogodak, ubrzo nakon njega i drugi i mirno ušli u nastavak. Činjenica je da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, igrači su nam puni samopouzdanja, njih sedmorica su proteklih dana bili u različitim reprezentacijama i ponovno su odigrali u okviru svojih mogućnosti. Moram čestitati svojim dečkima na onome što su pokazali, bilo je to jako dobro!

FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL