Lokomotiva je Osječanima uvijek bila posebno neugodan protivnik u Gradskom vrtu

U 13. kolu državnog nogometnog prvenstva, momčad Osijeka na kraju će ovoga tjedna odmjeriti snage s Lokomotivom koja je stepenicu niže u odnosu na četvrtoplasirane Bijelo-plave. U nedjelju od 15 sati Osječani će se pokušati vratiti u pobjednički ritam i osvojiti sva tri boda na domaćem terenu, što im nije uspjelo u posljednja dva nastupa pred svojim navijačima. Na konferenciji za novinare trener Zoran Zekić je u početku izvijestio:

Radni je tjedan uglavnom protekao uobičajeno, uz ovu prijateljsku utakmicu koju smo imali u Valpovu. Čini se da mi je momčad postala malo depresivna poput ovog vremena u našem gradu, ali imamo još vremena do nedjelje i utakmice s Lokomotivom da se osokolimo i dočekamo taj susret potpuno spremni. Održali smo i po meni dobar sastanak s igračima koji bi nam trebao više koristiti nego nekakav osrednji ili loš trening. Vjerujem da smo u tom razgovoru neke stvari razjasnili, analizirajući ono što nije bilo dobro u proteklim susretima.

Posebno je važna psihička priprema

Vrlo je bitna psihička priprema za predstojeći ogled u Gradskom vrtu, posebice u kontekstu činjenice da je Osijek u posljednja tri dvoboja, u kojima je dvaput bio domaćin, osvojio dva boda što nikako nije učinak koji bi zadovoljio bilo koga u našem prvoligašu. 

Činjenica je da smo ipak posustali u tom nekom entuzijazmu, da smo izgubili nit koja nas je vodila u većini ovosezonskih utakmica. Što prije se trebamo vratiti onim izdanjima koje smo imali u našoj pobjedničkoj seriji. Sad ćemo vidjeti hoćemo li biti pravi u nedjelju jer ako ne uspijemo - loše nam se piše. Ulazimo u ciklus zahtjevnih iskušenja jer nas idućeg tjedna očekuje i osmina finala Kupa, nakon toga i gostovanje kod Hajduka, pa ćemo pokušati što pametnije odraditi svaku od predstojećih utakmica. Igrači će, vjerujem, biti u dobrom tonusu jer će u sljedećih desetak dana svi imati priliku pokazati se u pravom svjetlu.

U Gradski vrt stiže jedan od najneugodnijih gostiju u posljednjih desetak godina...

Gledali smo Lokomotivu, imamo dosta respekta prema njima, posebno u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Oni su mlada i motorična momčad, iznimno potentna, pokazali su nakon ispadanja i Europe svoju pravu vrijednost, a znali smo i prije da su kvalitetni i opasni. Jasno je da ćemo morati biti oprezni i koncentrirati, teren će također biti zahtjevan za igru, pa ćemo uslijed svega toga i sastaviti odgovarajuću momčad. Puno je detalja o kojima trebamo razmišljati, kako se postaviti i na koji način odigrati ovu utakmicu.

Trenerov poziv navijačima

Pitanje je i za koju će se taktiku „Lokosi“ odlučiti od prve minute, hoće li se od starta upustiti u nadigravanje ili će domaćinu prepustiti inicijativu i prijetiti iz kontri u čemu su najjači...

Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, oni nedvojbeno imaju kvalitetu, ne samo u protunapadima, nego se i protiv Istre vidjelo da zabijaju i na postavljenu protivničku obranu. Imaju dobre bočne i krilne igrače, dosta dobru centralu, a stoperi su im među najskupljima u Ligi što također nešto govori. Očito su se dobro posložili u zadnje vrijeme dok smo mi u nekoj mini-krizi, tako da u ovom susretu trebamo pokazati koliki smo frajeri i „fajteri“ na terenu. Baš zato što smo u nekakvom padu i što se osjeti izostanak one pozitive koja nas je krasila, pozvao bih naše navijače da u što većem broju dođu na stadion i daju nam pravu podršku jer nam ovaj dvoboj zaista puno znači. Ne sumnjam da će naša momčad na pravi način uzvratiti na potpori, rekao je Zekić.

Video s press konferencije: