Bijelo-plavi danas na Gradskom vrtu od 15 sati igraju protiv NK Lokomotive. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - LOKOMOTIVA 1:0

Vrlo bitni bodovi za Osječane! Momčad je vratila samopouzdanje nakon kraće rezultatske krize, a Lokomotiva je sada na ozbiljnih 13 bodova zaostatka u odnosu na Bijelo-plave što je također iznimno važno u borbi za Europu. Osijek u sljedećem kolu gostuje kod Hajduka na Poljudu, no prethodno će u srijedu igrati protiv Šibenika u osmini finala Kupa Hrvatske.

90' + 3 posljednja prigoda na utakmici, glavom je pucao visoki Kolinger, međutim, osječki je vratar danas bio nesavladiv! Utakmica je završena pobjedom domaćina od 1:0.

90' izlazi Ejupi, ulazi Grgić.

89' dobro je pucao upravo Cekici koji je malo prije ušao, no Mikulić je i ovaj puta bio vrlo priseban u intervenciji.

86' posljednja izmjena kod Lokomotive. Na klupu odlazi Rožman, a Ivković je u igru poslao Cekicija.

85' Rrahmani je opasno priprijetio, loptu je zahvatio glavom poslije ubačaja iz kuta, lopta je imala čudnu putanju i spuštala se pod gredu, ali je Mikulić u posljednji trenutak reagirao i spriječio izjednačenje.

82' publika je velikim pljeskom pozdravila ulazak Mileta Škorića koji je imao dužnu stanku uslijed zdravstvenih problema. Zamijenio je Kneževića.

81' ulazimo u posljednjih desetak minuta, gosti nastoje pojačanim napadima doći do izjednačenja, ali ni Osijek isključivo ne čuva minimalno vodstvo.

76' Osijek je i dalje bolji u drugom poluvremenu, puno žustriji i okomitiji nego u prvih 45 minuta i ima posve zasluženu rezultatsku prednost.

69' žuti karton dobio je Pušić.

68' druga izmjena u zagrebačkom sastavu: igru je napustio Ivanušec, ušao je Halilović.

66' zanimljiva situacija koja je izazvala dosta oprečnih reakcija i na terenu i među navijačima. Zagorac je neoprezno ispucavao loptu, pogodivši njome Bobana u leđa, da bi se lopta potom odbila do posve usamljenog Ejupija koji je, dakako, bez problema zatresao mrežu. Pomoćni sudac Perica nije podigao zastavicu, pa je Bebek u tom trenutku pokazao na centar, ali je nakon burnih prosvjeda gostujućih nogometaša i konzultacija sa svojim pomoćnikom - ipak promijenio odluku, označivši zaleđe Ejupija.

63' opet je Boban pronašao slobodnog Matasa na desnoj strani, no ovaj puta centaršut nije bio dovoljno precizan kao šest minuta ranije...

61' izmjena u sastavu Lokomotive. Ušao je Bočkaj, a na klupu je otišao Grezda.

60' sada je Perošević precizno asistirao utrčalom Bobanu čiji je udarac sa 12-13 metara Zagorac uspio obraniti.

57' Boban je idealno proigrao Matasa koji je s desnog boka još bolje ubacio loptu u šesnaesterac gdje je Perošević na trenutak ostao slobodan što je iskoristio na najbolji način i vrlo preciznim udarcem pogodio mrežu nemoćnog Zagorca.

57' 1:0 -PEROŠEVIĆ

54' sada je javnu opomenu zaslužio i Grezda.

50' požutio je gostujući branič Majstorović.

47' Knežević je asistirao Petroviću u kaznenom prostoru, Zagorac je pravovremenim istrčavanjem onemogućio napadača Osijeka u izglednoj situaciji za pogodak.

46' jedna izmjena u osječkim redovima na početku drugog dijela utakmice. U svlačionici je ostao Petrovikj, ušao je Perošević. Dobili smo službenu informaciju da susret prati 1.816 gledatelja.

45' prvo je poluvrijeme završeno bez golova 0:0.

36' žuti karton dobio je Doležal.

33' Rrahmani je pucao glavom nakon gostujućeg kornera, lopta odlazi iznad grede.

30' Knežević je zaprijetio iz slobodnog udarca, Zagorac je i to obranio.

27' pravu je priliku sada pred vratima Osijeka imao Doležal. Primio je loptu u šesnaestercu, imao vrlo dobru situaciju za udarac s 12 metara, ali nije uspio probiti blok zadnje linije domaćina.

23' iz kornera je centrirao Knežević, Boban je prebacio loptu na drugu vratnicu za Ejupija, čiji udarac nije bio dovoljno snažan da bi Zagorac kapitulirao.

19' odličan prodor Barišića po lijevoj strani, potom i vrlo upotrebljiva lopta u kazneni prostor, ali je ne stižu ni Boban, a potom ni Mioč...

17' nije domaćinu lako organizirati napade pri suparničkoj formaciji 4-4-2 u kojoj se se igrači Lokomotive brzo transformiraju iz obrane u napad.

11' prvi izravni udarac na vrata uputio je Knežević s dvadesetak metara, Zagorac pritom nije bio na većem iskušenju.

7' Gosti imaju zgusnutu veznu liniju, a i Osječani su pojačali koncentraciju igrača na tom dijelu terena, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će u tom taktičkom nadmudrivanju biti uspješniji.

1' susret je počeo, a za očekivati je kako će Osijek i Lokomotiva pružiti dopadljiv nogomet, nadajući se, dakako, pobjedi našeg prvoligaša.

Utakmicu sude I. Bebek (Rijeka), G. Perica (Šibenik) i R. Kezele (Rijeka).

Za Lokomotivu igraju: Zagorac, Capan, Rrahmani, Kolinger, Majstorović, Rožman, Ivanušec, Majer, Doležal, Grezda i Marić. Na klupi su: I. Filipović, F. Filipović, Cekici, Halilović, Oluić, Rihtar i Bočkaj.

Osijek će igrati u sastavu: Mikulić, Matas, Lukić, Barać, Barišić, Petrovikj, Mioč, Pušić, Boban, Knežević i Ejupi. Pričuve su: Malenica, Perošević, Žaper, Leko, Škorić, Grgić i Lopa.

Očekujemo početak vrlo važne utakmice za Bijelo-plave protiv zagrebačke Lokomotive koja je stepenicu niže u odnosu na Osječane na prvenstvenoj ljestvici.

Pozdrav iz Gradskog vrta!