Zekićeva momčad dodatno se bodovno odvojila od „Lokosa“ i pobjedom se popela na treće mjesto

Lokomotiva je napokon zaustavljena u Gradskom vrtu. Izrazito neugodan gost Osječanima ovaj puta nije uspio uzeti ni dio bodovnog plijena. Neugodnoj tradiciji došao je kraj, a više je razloga zbog kojih Bijelo-plavi mogu biti zadovoljni nakon nedjeljnog dvoboja pred svojim najvjernijim navijačima. Prvo i osnovno, Osijek je pobijedio i time okončao niz od tri uzastopne utakmice bez trijumfa u HNL-u.

Drugo, a jednako je važno, naš je prvoligaš povećao bodovnu prednost u odnosu na „Lokose“ na velikih i teško dostižnih 13 bodova što je u utrci za Europom itekako važno. I još nešto. Osječka je momčad preskočila Hajduk na ljestvici i sada je na trećem mjestu, što je također bitno. Ispred su samo Rijeka i Dinamo koji su i prije početka sezone slovili za najveće favorite u borbi za sam vrh prvenstvene ljestvice.

Domaćin neutralizirao kontre „Lokosa“

Bila je to ponovno vrlo zahtjevna utakmica za Zekićeve izabranike. Znamo da je Lokomotiva skup kvalitetnih pojedinaca, posebno opasnih u kontranapadima, no Osječani su ih ovaj puta dobro neutralizirali. Gosti su uspjeli priprijetiti jedino iz prekida i ubacivanja uglavnom visokih lopti pred vrata vrlo sigurnog Mikulića koji je svaku prijetnju uspješno rješavao.

Domaćin je nakon prilično jalovog prvog poluvremena u kojem je bilo malo pravih uzbuđenja, zaigrao odlučnije i opasnije u nastavku susreta. Tada je protivnička obrana bila na većim iskušenjima, a pritisak Osijeka isplatio se u 57. minuti kada smo vidjeli i jedini pogodak. Boban se još jednom pokazao dobrim razigravačem, a Matas je precizno ubacio loptu s desne strane u kazneni prostor gdje se na pravom mjestu našao Perošević i matirao Zagorca. Nije nakon toga bilo nekih izrazitijih šansi, ali su domaći igrači nešto više od pola sata u tom razdoblju igre kontrolirali ono što se događalo na terenu. Zagrepčani su bili puno manje rastrčani i razigrani nego tijekom prijašnjih gostovanja u Gradskom vrtu kada su, uglavnom, bez većih problema odnosili bodove.

Perošević kao „jocker“ s klupe

Svakako je dobitak za Bijelo-plave i povratak golovima Antonija Peroševića. Ušao je u drugom poluvremenu i pokazao se „jockerom“ s klupe. Postigao je svoj treći pogodak ove sezone i nadamo se da će učinkovitost pokazati i u sljedećim ogledima. Od njega stručni stožer s pravom očekuje značajniji golgeterski iskorak i konkretnije brojke od onih iz prošlih sezona. Golgeterski bi, napokon, morao proraditi i Boban, no teško mu je pronaći zamjerku što se same igre tiče jer je imao nekoliko krasnih proigravanja za suigrače, posebno za Matasa na desnoj strani kada je bilo opasno pred vratima Lokomotive, a i iz jedne takve akcije postignut je i pogodak.

Svakako treba istaknuti i vratara Mikulića jer je zaustavio sve ono što je išlo prema njemu, a u najistaknutije igrače utakmice nedvojbeno ubrajamo i mladog stopera Baraća koji izrasta u jednu od najčvršćih osječkih karika. Što se pak tiče kadra za idući prvenstveni dvoboj, iz njega će prisilno, zbog tri žuta kartona, ispasti veznjak Pušić, ali se zato vraćaju Vojnović i Arsenić. No, prije gostovanja na Poljudu, Osječane u srijedu čeka kup-utakmica s drugoligašem Šibenikom na Šubićevcu.