Generacija dječaka rođenih 2007. godine osvojila je međunarodni turnir u Rumunjskoj

Ukupno pet prvenstvenih utakmica odigrali su mladi osječki nogometaši tijekom subote i nedjelje, uz napomenu da su tri susreta odgođena. U svih pet nastupa naše su momčadi ostvarile uvjerljive pobjede u natjecanju Kvalitetne lige mladeži na području slavonsko-baranjske regije. Pioniri II su ugostili pakrački Hajduk kojega su svladali s 3:0 (Najbauer, Đordan, Conjar), a protiv Pakračana su igrali i Mlađi pioniri. I oni su slavili u ovom kolu, a rezultat je bio 7:1 (Korov 4, Krivić, Tretinjak i Milić po 1).

Pioniri III su bili domaćini momčadi Valpovke koju su nadvisili sa 4:0 (Jurić 2, Maganić i Uščebrka po 1), dok su Mlađi pioniri II Valpovčane ispratili rezultatom 9:0 (Pavičić 3, Budiša i Matković po 2, Mažar i Petrović po 1). Igrali su i Pretpočetnici '08 i to s Dardom koju su svladali sa 8:3 (Gagulić 4, Ižaković, Božić, Korman i Bertić po 1). Odgođeni su dvostruki ogledi Početnika protiv vršnjaka iz Višnjevca, kao i dvoboj Juniora II koji su trebali igrati s Grafičarom. 

Čestitke Bogdanovim učenicima!

Posebne čestitke ovaj puta upućujemo generaciji naših dječaka rođenih 2007. godine koji su na međunarodnom turniru „International Vest Liga“ u rumunjskom Temišvaru osvojili prvo mjesto. Uvodno su u skupini imali maksimalan učinak, svladavši Vojvodinu II s 1:0, ACS Poli Temišvar s 3:1, a istim su rezultatom bili bolji i od Dinamyka iz Craiove.

U polufinalu su igrali protiv Atletica iz Arada s kojim je bilo neriješeno 1:1, da bi Osječani slavili boljim izvođenjem „penala“. Vrlo sličan scenarij bio je i u finalu, u kojem je Osijek igrao bez pobjednika 2:2 protiv Vojvodine I, da bi u raspucavanju s bijele točke jedini predstavnici Hrvatske bili precizniji od svoga protivnika i na kraju osvojili pobjednički pokal.

Čestitke svim igračima i njihovom treneru Danijelu Bogdanu! Na istom je turniru igrala i generacija 2006. godišta koja je u skupini poražena od Viitorula iz Arada 2:4 i Elektrice iz Temišvara 2:3, a bila je bolja od ACS Polija 2:1. Potom su dječaci pod vodstvom Dražena Vidovića svladali Electricu Temišvar s uvjerljivih 5:0 i u završnom susretu za 5. mjesto izgubili od Zrenjanina 3:4.