Osječki je trener posebno pohvalio igru Ukrajinca koji je postigao vodeći pogodak za Bijelo-plave

Iako je imao određenih zamjerki na igru svoje momčadi, Zoran Zekić ipak nije bio prekritičan po svršetku utakmice na Šubićevcu. Osijek je u četvrtfinalu Kupa, protivniku nije dopustio iznenađenje, a sigurno je bilo i dobrih stvari u igri našeg prvoligaša koji je zaigrao u kombiniranom sastavu.

Do 75. minute sve je bilo prema nekom našem planu, a onda smo dobili gol kakav jedna prvoligaška momčad ne bi smjela primiti. Imali smo vodstvo nakon prvog dijela, dogovor u svlačionici je bio da se pripazimo u nastavku jer je Šibeniku tada vjetar bio saveznik. Rekao sam igračima da se ne povlačimo, nego da radimo pritisak na njihovu zadnju liniju kako bismo im onemogućili duge lopte, ali nismo to baš dobro radili. No, najvažnije je da smo prošli dalje što nam je bila i zadaća. Šibeniku želim da se što prije podigne u Prvenstvu i ponovno bori za ulazak u Prvu ligu, rekao je Zekić.

Prigoda igračima s klupe

U Šibeniku je stručni stožer odlučio poštedjeti Matasa, Mioča, Kneževića i Bobana, Lukić je ušao nastavku, Ejupi je dobio tek nekoliko završnih minuta...

Uvjetno rečeno neke sam igrače uspio odmoriti, iako baš i nisam pristalica takvih stvari, smatrajući da profesionalci bez ikakvih problema mogu i moraju odigrati dvije utakmice u tjedan dana. S druge strane, nekima sam s manjom minutažom morao dati šansu. Redovito treniraju i htio sam vidjeti što trenutno mogu. Neki su zadovoljili, neki baš i nisu, ali to ćemo ostaviti za našu svlačionicu.

Na Poljudu – igrati nogomet

Jedno je ime Zekić ipak posebno izdvojio. Riječ je o Ukrajincu Dmitryju Lopi koji je bio najbolji igrač na terenu.

Evo, on je primjer kako se ulazi u najbolju momčad. Moram priznati da ga nismo imali tako raspoloženog, da bismo se u Šibeniku još i više namučili. Zabio je sjajan gol i cijelo vrijeme bio opasnost po domaćina i hvala Bogu da smo se odlučili da zaigra u ovom susretu.

Na konstataciju da Osječane na kraju tjedna u kratkom vremenskom razdoblju očekuje još jedan derbi u borbi za bodove, ovaj puta na Poljudu, Zekić je odgovorio:

Pričali smo o derbiju i pred Rijeku, pa smo tamo izgledali jako loše. Stoga nisam od nekih velikih riječi uoči nedjeljne utakmice. Mogu samo reći da se Hajduk zaista podigao u zadnjih mjesec i pol dana, igraju ofanzivan i motoričan nogomet, tako da moramo pronaći način kako im se najbolje suprostaviti i napraviti im probleme. Ono što je meni najvažnije, želim da igramo nogomet, da se pokažemo u pravome svjetlu pred dosta publike i da pružimo dojmljivu partiju.