Bijelo-plavi su s kombiniranom postavom došli do pobjede u Šibeniku, a u četvrtfinalu će ugostiti Slaven Belupo

Dobro je Zoran Zekić procijenio situaciju prije utakmice osmine finala Kupa Hrvatske, protiv Šibenika na Šubićevcu. Znajući da njegovu momčad ovoga tjedna očekuju dva važna iskušenja, odlučio je rasporediti snage i neke standardne protimce sačuvati za nedjeljni prvenstveni derbi s Hajdukom na Poljudu. Pritom je isprobao neke igrače iz pričuve jer im negdje jednostavno mora pružiti ozbiljniju priliku, a Šibenik je u tom smislu bio idealna prigoda.

Na rezultatu se to nije osjetilo, stručni stožer je, dakle, dobio ono što je želio, a u taboru našega prvoligaša zadržano je dobro ozračje uoči onoga što slijedi u nastavku sezone. Zato ćemo gostovanje u Šibeniku podvesti pod zaključak – uspješno i bezbolno odrađeno i arhivirano.

Ukrajinac zaintrigirao Zekića

Zanimljivost ovog dvoboja u Kupu je u činjenici da su pogotke za Osijek postigli stranci kojima su to ujedno bili i prvijenci u službenim nastupima na hrvatskoj nogometnoj sceni. Vodeći pogodak postigao je Ukrajinac Dmytro Lopa, a potom je strijelac bio i makedonski reprezentativac Milovan Petrovikj. Ako vam kažemo da su njih dvojica ujedno i „cimeri“ na gostovanjima našeg prvoligaša, onda ova priča postaje još zanimljivija.

Lopa je u srijedu svakako skrenuo pozornost na sebe. Svaki puta kada je imao loptu bio je konstantna prijetnja šibenskoj obrani, a gol koji je postigao oduševio je sve u osječkom taboru. „Nanizao“ je u svom prodoru nekoliko protivničkih igrača, zadržao pritom maksimalnu kontrolu lopte i onda u završnom činu – uputio neobranjiv udarac za 0:1.

Zekić je na kraju utakmice priznao da ga je Dmytro svojim nastupom itekako zaintrigirao i u kontekstu momčadi koju će suprostaviti Hajduku... Što se, pak, tiče Petrovikja, omiljeni Makedonac u osječkim redovima u nekim posljednjim susretima nije bio na onoj razini na kojoj smo ga naviknuli gledati, pa će mu prvi gol za Osijek sigurno dobro doći i za povratak samopouzdanja.

Lijepa prigoda za plasman u polufinale

Odmah po svršetku dvoboja na Šubićevcu, Osječani su doznali i sljedećeg protivnika u najmasovnijem natjecanju. To će biti koprivnički Slaven Belupo koji u ovoj natjecateljskoj godini ipak nije na razini onih izdanja koje je pružao ranije.

Bijelo-plavi će u četvrtfinalu biti domaćini što je također lijepa vijest, iako su ove sezone učinkovitiji izvan Gradskog vrta. U svakom slučaju, pruža im se sasvim realna šansa da izbore plasman u polufinale, a to bi već samo po sebi zagolicalo nadanja svih u Klubu, pa tako i navijača, da Osijek može izboriti i samu završnicu...

No, prerano je već sada o tomu razmišljati. Treba se u potpunosti posvetiti što boljoj pripremi za ogled s Hajdukom koji u Prvenstvu zaostaje dva boda za svojim nedjeljnim gostom. Bilo bi lijepo tu razliku (barem) zadržati.