Bijelo-plavi na Poljud stižu s dva boda prednosti i to u najmanju ruku žele sačuvati

U razmaku od samo dva tjedna nogometaši Osijeka igraju još jedan derbi u HNL-u. I to ponovno u gostima, ovaj puta kod splitskog Hajduka. Imajući u vidu spoznaju da su na prijašnjih šest gostovanja ostvarili pet uzastopnih pobjeda uz samo jedan poraz i to od vodeće Rijeke na Rujevici, jasno je svima da su Osječani itekako učinkoviti na terenima svojih protivnika.

Bit će, stoga, zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju Zekićeva momčad prezentirati na Poljudu gdje se očekuje veliki broj gledatelja, budući da Torcida slavi svoj 66. rođendan.

Navijačko ozračje može dati dodatni poticaj ne samo Hajdukovim igračima, nego i Bijelo-plavima da se u takvom ambijentu pokažu u najboljem svjetlu. Tomu se ovom prigodom i nadamo...

Ako su mogli slaviti u Maksimiru...

Osijek trenutno ima dva boda više od svog nedjeljnog domaćina i tu će prednost nastojati zadržati, pa i povećati jer naš prvoligaš i na ovo gostovanje odlazi s pobjedničkim ambicijama, unatoč neupitnom respektu prema svome suparniku koji je uvijek, bez obzira i na formu i na mjesto na tablici – Hajduk.

No, Splićani su u proteklih 13 kola ipak ostvarili slabiji učinak u odnosu na našeg prvoligaša koji ovaj puta na Poljud stiže kao bolje plasirana momčad i tako se i treba postaviti na terenu. Nije to ni prepotentno, ni bahato, nego jednostavno treba vjerovati u vlastite mogućnosti.

Uostalom, ako su Barišić i suigrači mogli pobjednički napustiti Maksimir, nitko im nema pravo oduzeti vjeru da uspješni mogu biti i u Splitu.

Prije svega – hrabro i borbeno

Sigurno je da Zoran Zekić od igrača kojima će ukazati povjerenje očekuje prije svega hrabrost i maksimalno odgovoran i borben pristup. Imali su ga Osječani i u Puli, Zaprešiću, Kranjčevićevoj, Koprivnici i Maksimiru gdje su redom osvajali sva tri boda. Još ako se maksimalnom zalaganju i taktičkoj disciplini pridoda i pojedinačno nadahnuće neupitno kvalitetnih nogometaša koje osječki stručni stožer ima na raspolaganju, Hajduk bi se mogao naći na ozbiljnim mukama.

Prije svega je za očekivati dobru utakmicu, a gosti zasigurno ne bi imali ništa protiv da se ponovi rezultat posljednjeg međusobnog dvoboja na Poljudu, kada je bilo neriješeno 2:2. Iako će svi u taboru Bijelo-plavih prije samog početka poželjeti i preostala dva boda....