Osječki je kormilar više očekivao od obje momčadi, a posebno od svojih izabranika

Hajduk je u derbiju 14. kola svladao momčad Osijeka, golom Mađara Futacsa s 1:0. Na konferenciji za novinare trener Bijelo-plavih Zoran Zekić bio je prilično kritičan prema svojoj momčadi jer je, ipak, očekivao više. Općenito, šef stručnog stožera osječkog prvoligaša je iskazao nezadovoljstvo igrom i razinom kvalitete koju su pokazali Splićani i Osječani:

Utakmica je bila na lošoj, baš skromnoj razini i da nije bilo ovakve atmosfere i navijačkog ambijenta imao bih dojam da je to drugi rang natjecanja. Nije bilo ni kvalitete, ni potrebnog ritma, a obostrano se jako puno griješilo. Jedno smo pričali i pripremali prije susreta, a onda od toga ništa ne uspijemo napraviti na terenu. Ovo sigurno nije razina koju NK Osijek očekuje, ovako slabo izdanje nismo pružili ni prošle sezone kada smo bili u svakom pogledu u puno težoj situaciji. Imali smo problema s elementarnom tehnikom, ne znam jesu li moji igrači nečim bili impresionirani, ali ako neće najbolje odigrati upravo u ovakvoj atmosferi, onda ne znam gdje će i kada.

„Imamo još puno posla“

Zekić je najavio kako će se ozbiljno pozabaviti analizom ovoga susreta, a vratio se i malo unatrag, kada su dosadašnji nastupi u pitanju...

Osvojili smo više bodova nego što su navijači mogli očekivati, nakon toga su nam možda i porasle ambicije, pa onda dođe i do razočaranja. Realnost je negdje u sredini, moramo biti pametni, uzeti što više bodova do zime, a onda napraviti doselekciju jer nam je to, očito, potrebno. Mi smo i danas, kako često ističem, imali u momčadi 75 posto igrača iz prošle natjecateljske godine, tako da je teško očekivati da sada budemo baš toliko bolji nego tada. Imamo mi još puno posla, sigurno da ću u analizi ove utakmice prvo krenuti od sebe, a onda se osvrnuti na igru cijele momčadi i svakog pojedinca. Razočaran sam jer u ova dva derbija koja smo odigrali nismo bili dobri, praktički smo pali bez ispaljenog metka. I dok je Rijeka zaista bila u svemu nadmoćna, krivo mi je što ovdje nismo pokazali barem nešto više. Ništa, moramo raditi da bismo bili na boljoj razini od ovoga, zaključio je Zekić.

Pušnik sasvim zadovoljan

Kormilar Splićana Marijan Pušnik stigao je pred novinare vrlo zadovoljan jer je domaćin osvojio važne bodove:

Ovo je bila baš onakva utakmica, kakvu sam i očekivao. Nismo igrali dopadljivo i atraktivno, ali su se igrači držali dogovora i ja im čestitam na pobjedi. Znali smo da moramo biti agresivni i čvrsti, ne dopustiti protivniku da se razmaše i u tome smo uspjeli. Uz postignuti pogodak imali smo još tri-četiri prave šanse i mogu biti zadovoljan. Šteta što u tim prigodama nismo dokrajčili goste, pa je neizvjesnost ostala do kraja. Pobjedom smo se vratili na treće mjesto što nam je bio i cilj. Moram, naravno, pohvaliti Torcidu i čestitati joj rođendan. Koreografija im je bila vrhunska, navijanje također, jedino bi ih zamolio da baklje ne ubacuju na atletsku stazu i teren.

 

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL