Osječki napadač ističe kako su Bijelo-plavi i dalje pri vrhu tablice, a u subotu očekuje dobru igru i bodove

Pred Osječanima je u subotu još jedna prvenstvena utakmica, podjednako važna kao i svaka druga u borbi za bodove. Našem prvoligašu u goste dolazi Slaven Belupo, a u Gradskom vrtu svi razmišljaju na način da bi pobjeda protiv „Farmaceuta“  dobrim dijelom izbrisala nezadovoljstvo nastupom u derbiju s Hajdukom. Takva su razmišljanja i Gabrijela Bobana...

Pobjede uvijek najbolje utječu na raspoloženje nas sportaša i kako se to kaže – liječe rane. Iako ne mogu reći da je atmosfera lošija nego prije, kada smo pobjeđivali u kontinuitetu, posebno na gostujućim terenima. Ozračje u svlačionici je sasvim pozitivno, a mi najbolje znamo kada smo odigrali dobro, a kada to nije bilo na potrebnoj razini.

Na Poljudu zakinuti za jedanaesterac

Osvrnuo se, ukratko, osječki napadač na utakmicu u Splitu koju su Bijelo-plavi izgubili, a zasigurno su, svi zajedno, očekivali više, u svakom pogledu:

Složio bih se s ocjenom da nismo bili pravi. Nije to bilo dobro, a iskreno ni sam ne znam zašto nismo djelovali bolje i opasnije, niti je moje da ja sada nešto posebno u tom smislu analiziram. No, na jednu situaciju želim upozoriti jer je nekako ostala po strani, a imala je mogući utjecaj na rezultat. To je onaj trenutak iz prvog poluvremena kada nam nije dosuđen očiti jedanaesterac nakon igranja rukom Hajdukova igrača u njihovom šesnaestercu. Da smo tada imali „penal“ i uspjeli izjednačiti na 1:1, tko zna što bi se događalo do kraja susreta.

Rekao je Boban kako je teško stalno pobjeđivati u gostima, niti je bilo realno očekivati da taj niz potraje unedogled...

Dobili smo pet utakmica zaredom na strani, što je već samo po sebi bilo fantastično. No, uz svu našu dobru igru i efikasnost koju smo pritom pokazali, moram priznati da smo imali i nešto sreće. Uglavnom, učinak nam je i dalje sasvim dobar, tu smo cijelo vrijeme pri vrhu tablice, a tu svakako želimo i ostati. Osim toga, dosta smo odmakli klubovima koji su u sredini tablice, tako da ne bi trebalo biti nervoze, a da ne govorim o nekakvom razočaranju. Idemo sada pobijediti Koprivničance i sve će opet izgledati lijepo.

Nije izgubio samopouzdanje

Neizostavno je pitanje za Gabrijela Bobana vezano i uz njegov učinak, a do sada je postigao samo jedan pogodak za Osječane u HNL-u:

Jasno mi je da se o napadačima najčešće govori na osnovu onoga koliko su golova zabili. Naravno da u tom smislu nisam, niti mogu biti zadovoljan i potrudit ću se da to ubuduće bude bolje i za mene i za Klub općenito. Neke sam dobre šanse propustio realizirati u nekim prethodnim dvobojima, a vjerujem da ću vrlo brzo proraditi jer samopouzdanje nisam izgubio.