U dva navrata Bijelo-plavi su kod kuće slavili s 3:0, a prije dvije godine bilo je 4:1

Osijek i Slaven Belupo svoj su prvi međusobni susret u okviru HNL-a odigrali u rujnu 1997. kada je u Gradskom vrtu bilo neriješeno 2:2. Nakon toga su se ova dva kluba sastajala još 53 puta, a Koprivničani su pritom bili uspješniji. Ostvarili su 24 pobjede za razliku od Osijekovih 16, dok je 14 ogleda završilo neriješenim ishodom.

Dvaput su Bijelo-plavi na domaćem terenu dvaput slavili s 3:0, a jednom je bilo i 4:1 i to su i najuvjerljivije pobjede našeg prvoligaša nad „Farmaceutima“. Ta četiri pogotka u mreži Slaven Belupa vidjeli smo u veljači 2014., a strijelci su bili: Cesarec, Dugandžić, Šorša i J. Barišić, dok je Bralić postigao autogol.

Na klupi Osijeka bio je Ivica Kulešević, a domaćin je igrao u sastavu: Malenica, Matas, Jonjić, Bralić, Pavić, Kurtović, J. Mišić (Ugarković), Šorša, Škorić, Dugandžić (Mandić) i Cesarec (J. Barišić).

U Koprivnici je slavio Osijek

Posljednju međusobnu utakmicu u Gradskom vrtu Osijek i Slaven Belupo odigrali su 21. travnja ove godine, a rezultat je bio 0:0. Za Osijek su tada igrali: Malenica, Matas, Lesjak, Arsenić, Škorić, Kurtović, Mioč (Roce), Vojnović, Šorša, Knežević (Radotić) i Grgić (Mandić).

Na klupi je i tada bio Zoran Zekić. Nakon toga još su jednom Bijelo-plavi i Koprivničani odmjerili snage i to 20. kolovoza u Podravini, kada su Osječani slavili s 3:2 uz dva gola Ejupija i autogol Štigleca.

Inače, jedna od zanimljivosti vezana uz subotnji dvoboj je i činjenica da je na klupi koprivničke momčadi - Osječanin Željko Kopić.