Za usporedbu, Bijelo-plavi su u cijeloj prošloj sezoni osvojili 34 boda...

U nogometu je rezultat uvijek važniji od umjetničkog dojma. To bismo mogli zaključiti i nakon ogleda između Osijeka i Slaven Belupa koji je odlučio neoprezan start gostujućeg braniča Muse nad Arsenićem u kaznenom prostoru, a Perošević je s bijele  točke Osječanima donio tri važna boda.

Što se same igre tiče, domaćin je dobro ušao u susret, stvarao pritisak u prvih petnaestak minuta i dominirao, a Perošević i Barać propustili su prigode koje su mogle završiti pogotkom. Nakon toga, tempo je splasnuo, pri čemu je i raskvašeni teren otežavao protočniju i kombinatorniju igru u kojoj ni gosti nisu uspjevali napraviti ništa posebno, osim dvije polušanse preko Štigleca i Burića.

Kada je izgledalo da će se na odmor otići netaknutih mreža, Osijek je ipak izborio vodstvo, a taj jedan pogodak bio je, pokazalo se na kraju, dovoljan za drugi uzastopni domaći trijumf. 

Škorić se uspješno vratio

Zekić se možda i malo „kockao“ s izborom najbolje jedanaestorice za ovu utakmicu, ali je nakon slabog nastupa na Poljudu čvrsto odlučio da su mu nužne promjene u sastavu. Napravio ih je čak pet, a mnoge je iznenadila spoznaja da su na klupi ostali dosad standardni Vojnović, Knežević i Boban, dok se Lukić nije našao niti među pričuvama.

Škorić je nakon dugo vremena opet započeo susret i pokazalo se da njegovo mjesto u momčadi ne bi smjelo biti upitno kada je zdrav i spreman za igru. Također, prigodu je, kao i nedavno u Kupu protiv Šibenika, dobio Ukrajinac Lopa i opet je opravdao povjerenje.

To su one pozitivne stvari u osječkim redovima, uz konstataciju da je vratar Mikulić ove sezone zaista čvrsti oslonac Bijelo-plavih koji je od početka sezone imao samo jedan kiks, dok je u svim ostalim dvobojima bio među ponajboljim prvotimcima našeg prvoligaša. Tako je bilo i ovaj puta protiv Koprivničana, a posebno se iskazao sjajnom paradom kada je u završnici susreta zaustavio vrlo snažan i precizan udarac Christensena. 

Učinak je itekako dobar!

Dežurni će kritičari, dakako, u svakom nastupu, pa i u svakoj pobjedi, pronaći i zamjerke, izdvajujući ono što nije bilo dobro. Ni Zekić ne bježi od toga da je bilo slabosti i onih razdoblja igre s kojima nije zadovoljan, međutim, budimo iskreni i zaključimo da se nešto pita i protivnika. Slaven Belupo je u Gradskom vrtu pokazao da je vrlo tvrd orah s dosta kvalitetnih individualaca u svojim redovima.

Gledajući tablicu Osječani trebaju biti sasvim zadovoljni jer su iza Rijeke i Dinama, a ispred Hajduka i svih ostalih klubova u HNL-u što je veliki pomak u odnosu na proteklih nekoliko sezona. Imajmo svakako na umu da je Osijek na kraju prošloga Prvenstva imao 34 boda, a sada ih, nakon samo 15 odigranih kola, već ima 30! Sve je dakle, sasvim jasno. Učinak je itekako dobar, a to što u igri ima još dosta prostora za napredak, samo nas dodatno ohrabruje da će naša momčad, nakon stanke koja slijedi, ponoviti ona svoja najbolja izdanja iz uvodnog dijela sezone.