U dresu Osijeka, dragovoljac Dražen Bučević iz Čepina u Vukovaru je bio s drugim istinskim navijačima.

U vukovarskoj koloni sjećanja, na 25. obljetnicu stradanja grada-heroja, bili su i brojni navijači hrvatskih klubova iz svih krajeva Lijepe naše. Ne smijemo zaboraviti da su i oni branili Hrvatsku i dali svoj značajan doprinos očuvanju hrvatske samostalnosti.

I pritom ne govorimo o onima koji na stadionima i izvan njih izazivaju nerede, nego o istinskim nogometnim fanovima koji su i ovom prigodom pokazali kako se pravi navijači ponašaju kada se nađu jedni uz druge, bez obzira na njihovo sportsko suparništvo. Među tim navijačima je, u dresu NK Osijek, u petak bio i Dražen Bučević ispred Udruge dragovoljaca Domovinskog rata iz Čepina...

Vjerujem da smo poslali sliku cijeloj Hrvatskoj kako je moguće ostvariti jedinstvo i među navijačkom populacijom. Naravno da svatko među nama navija za svoj klub, ali su nam neke stvari i osjećaji zajednički. Mi smo navijači, a ne razbijači i na nama je da mladima takvu poruku šaljemo diljem Hrvatske. Bili smo zajedno u ratu, ostali smo zajedno i nakon njega, pričao nam je Bučević.

Sve je više „kohortića“

Posebno je zahvalio Nogometnom klubu Osijek za koji je rekao da mu u svakoj prigodi izlazi ususret kada treba nešto napraviti za najmlađe navijače:

Iznimno sam zadovoljan kako surađujemo! Zahvalan sam našem Klubu i na dresu u kojem sam bio u herojskom Vukovaru, kao i na pomoći oko animiranja naših „kohortića“ koje okupljamo u Čepinu. Iz dana u dan tih je dječaka sve više, a mogu reći da sam ponosan što mi se javljaju i roditelji iz grada da nam se i njihova djeca pridruže. Dakle, ljudi su shvatili da se kod nas isključivo radi o sportskom, kulturnom i normalnom navijanju, da potičemo mlade da smišljaju pjesme i koreografije, izrađuju zastave, da na taj način razvijaju pripadnost i prema sredini u kojoj žive i našem prvoligašu. Želimo biti na ponos i Gradu Osijeku razvijajući istinsku navijačku kulturu, zaključio je Bučević.