Osijeku u ovom trenutno nije mogao doći manje poželjan protivnik, budući da je Dinamo momčad s kojom bijelo-plavi imaju uvjerljivo najlošiji međusobni omjer. No, dvije pobjede u posljednja četiri susreta, kao i sjajan niz koji protiv Dinama ima trener Šušak, temelji su za vjeru i samopouzdanje pred sutrašnji susret.

Nije tajna da je Dinamo uvjerljivo najneugodniji protivnik za momčad Osijeka. Samo pet pobjeda u 69 prvenstvenih susreta su dovoljan podatak da se to potvrdi. Niti kad se pogledaju samo susreti na Gradskom vrtu, situacija nije bajna, četiri puta su slavili bijelo-plavi, osam puta je završilo bez pobjednika, dok su čak 21 put bodovi otišli put Maksimira. I gol razlika tih istih utakmica je također neugodna. Bijelo-plavi su u Gradskom vrtu primili čak 69 pogodaka, a postigli 29, odnosno 40 manje. Činjenica da su u posljednja četiri susreta ostvarene dvije pobjede možda ipak malo popravlja dojam.

Ipak, prošla su redom vremena Vlaovića i Cvitanovića (osječke djece) te nakon njih i Tome Šokote, koji su redovno u očaj bacali navijače bijelo-plavih. Cvitanović je čak 14 puta bio strijelac u tim ogledima, Vlaović je zabio deset puta, kao i Šokota, od čega čak sedam puta u Gradskom vrtu. Osijek i Dinamo u posljednje vrijeme igraju podosta neizvjesne utakmice, gdje se pobjednik nije znao do posljednjih trenutaka susreta.

Ove sezone je u Gradskom vrtu odigrana jedna ne toliko gledljiva utakmica, u kojoj su gosti slavili rezultatom 1:2, dok je Osijek svoju najlošiju utakmicu ove sezone odigrao na Maksimiru, gdje je poražen 5:0. Podosta se toga promijenilo od ta dva susreta te strijelci čak četiri od tih osam pogodaka više ne stanuju u Maksimiru, odnosno Gradskom vrtu. Ipak, po Osijek uvijek opasni Soudani će i sad biti najveća prijetnja domaćem golu. On je, kao i Junior Fernandez, do sad četiri puta pogađao u ovim susretima. Zanimljivo, niti jedan aktualni igrač Osijeka još nema pogodak u susretima protiv Dinama.

Zanimljiv je skor trenere Ive Šuška. Iako je na Maksimiru znao biti poražen čak i 7:1 (1994. godine), u Gradskom vrtu je druga priča. Jednom je ostvario pobjedu 1:0 (nakon što je tjedan dana prije poražen 6:0 na Poljudu), a dva puta su te utakmice odigrane bez pogodaka. Iako je trener rekao kako ne vjeruje u nogometne tradicije, ovo je jedna koja se sigurno jako sviđa svima kojima su bijelo-plavi u srcu. Zoran Mamić je, s druge strane, protiv Osijeka svoju momčad vodio četiri puta, a upisao je tri pobjede te poraz 3:2, prošlo proljeće u jednoj izuzetno zanimljivoj utakmici.

Najveća pobjeda Dinama je upravo ona navedene, od 7:1 (još je jednom bilo i 6:0), dok su u Gradskom vrtu u četiri navrata slavili s četiri pogotka prednosti. Posljednji put se to dogodilo 2011. godine, uz fantastičnu partiju Matea Kovačića i Maria Šituma, kad je u 30. minuti na semaforu stajalo 0:4, koliko je ostalo i do kraja. Osijek je svaki put slavio s jednim pogotkom razlike. Po dva puta je bila 3:2 i 1:0, a jednom 2:1.

Sudac Bruno Marić jednom je dijelio pravu između Dinama i Osijeka, a to je bilo 10. veljače 2013. godine, upravo u tom susretu koji su bijelo-plavi pobijedili, rezultatom 2:1, a strijelci su bili Branko Vrgoč i Domagoj Pušić. Susret se igrao po snažnom snijegu i sigurno je kao takav ostao u pamćenju navijačima bijelo-plavih. Ukupno je Marić Osijeku sudio 14 puta, a osim te pobjede nad Dinamom, ostvarene su samo još dvije, no vrijedi spomenuti i prošlosezonsko posljednje kolo protiv Hrvatskog Dragovoljca, gdje je također Marić dijelio pravdu. Ove sezone, Osijeku je sudio u drugom kolu, na gostovanju u Zadru. Dinamo je sudio 17 puta, uz 11 pobjeda plavim i samo jedan, taj već navedeni poraz. Ovo će mu biti četvrta utakmica Dinama ove sezone, na kojoj će dijeliti pravdu, a plavi u prethodne tri nisu primili pogodak.

Još ćemo se podsjetiti ovosezonskog prvog susreta u Gradskom vrtu.