U subotu navečer na našoj Opus Areni igramo s izravnim konkurentom u borbi za Europu.

Bilo je odlično u Velikoj Gorici, osvojena su tri važna boda i ta je zadaća uspješno odrađena. No, Lokomotiva nam ne dopušta da se niti malo opustimo, što zapravo uopće nije loše. Oni su zasluženo dobili Rijeku koja jako dugo nije znala za poraz i pokazali kvalitetu za koju smo i ranije znali da je imaju jer to nikome nije upitno. I sada je došlo vrijeme da u međusobnom dvoboju pokažemo tko je trenutno bolji. Dakle, ponovno možemo otići na četiri boda prednosti, čemu se iskreno i nadamo u završnici sezone. Utakmica je na rasporedu u subotu, 4. svibnja s početkom u 19,30 sati na Opus Areni koja bi opet mogla i trebala biti lijepo ispunjena s obzirom na značaj nadolazećeg ogleda.

Sva tri remija u borbi za bodove

Trenutno imamo bod više u odnosu na jedinog konkurenta u borbi za Europu što svjedoči o velikoj izjednačenosti ove dvije momčadi u aktualnoj natjecateljskoj godini. Takvi su bili i dosadašnji rezultati. U onoj prvoj utakmici u Kranjčevićevoj bilo je 2:2 i tada smo pobjedu ispustili u posljednjim minutama sudačke nadoknade, da bi potom na našem stadionu bilo 1:1, kada smo mi „vijali“ prednost Lokosa. Isti ishod viđen je i ove godine kada smo još jednom gostovali kod njih u Zagrebu. U tom susretu smo se mi spašavali u sudačkoj nadoknadi i došli do boda. Dakle, tri prvenstvene utakmice i sve tri su završile podjelom bodova. To nam u subotu ne bi odgovaralo jer da bismo zadržali četvrto mjesto naprosto moramo isključivo razmišljati o pobjedi. Uostalom, tako je bilo i do sada, nema tu neke razlike u želji i pristupu. Ovomu treba dodati i susret kojega smo također u drugom dijelu sezone odigrali u četvrtfinalu Kupa s Lokomotivom. Tada su nas dobili s 1:0, uz brojne šanse koje su Bijelo-plavi imali pa i neiskorišteni kazneni udarac…

Očekuje se i velika navijačka podrška

Stručni stožer će na raspolaganju imati kompletan kadar, izuzev dvojice vratara Marka Malenice i njegovog imenjaka Barešića koji su u procesu rehabilitacije, a nju je uspješno odradio napadač Kristian Fućak tako da bi se mogao naći na klupi i čekati svoju šansu. Kartoniranih igrača nemamo, u konkurenciju se ponovno vraća i Kristijan Lovrić koji je zbog „žutice“ propustio gostovanje kod Goričana pa je na treneru Zoranu Zekiću i njegovim suradnicima odlučiti se tko će u derbiju krenuti od prve minute, a tko svoju priliku čekati iz pričuve. Naravno da veliku potporu i pravu podršku očekujemo i od Kohorte i svih drugih vjernih navijača i to može biti jedna od naših prednosti u ovoj iznimno važnoj utakmici s uistinu velikim ulogom.