Nogometni klub Osijek s novom sezonom dobit će najmoderniji stadion u Hrvatskoj, praćen trening kampom koji će, na površini od 15,3 hektara, biti temelj za sve uspjehe koji će se, čvrsto to vjerujemo, dogoditi u skoroj budućnosti. Višegodišnjem iščekivanju napokon se nazire kraj, san brojnih generacija navijača Osijeka postat će java, a novi stadion ponos svih Osječana i Slavonaca. Kako drugačije kada će Osijek dobiti prvi pravi nogometni stadion koji je u Hrvatskoj izgrađen u posljednjih 50 godina.

Vizure

Novi stadion bit će specifičan po krovu površine 20.000 metara kvadratnih, a osim što će potpuno natkrivati tribine, proteže se i iznad vanjskog prstena stadiona također štiteći od kiše. Vanjsku vizuru stadiona upotpunit će i stupovi koji se s krova spuštaju prema tlu, kao i trg na jugoistočnom kutu, dok unutarnju krasi 13005 sjedalica u prepoznatljivim klupskim nijansama. Novi stadion NK Osijek bit će jedinstven u Hrvatskoj i po činjenici da će imati dva velika semafora u jugoistočnom i sjeverozapadnom kutu, kao i najmodernija rješenja po pitanju rasvjete i ozvučenja.

Drukčiji doživljaj utakmica

Novi stadion ponudit će i potpuno novi doživljaj samih utakmica. Budući da je riječ o engleskom tipu stadiona, koji nema atletske staze i kod kojeg se tribine spuštaju odmah do samog travnjaka, svaki će gledatelj imati dojam da je dio utakmice. Usporedbe radi, najdalje mjesto na tribinama novog stadiona bit će bliže travnjaku i nudit će puno bolju perspektivu nego najbliža mjesta na sjevernoj i južnoj tribini Gradskog vrta.  

Travnjak kao na Santiago Bernabeu

I najmodernija varijanta hibridnog travnjaka “GrassMax hybrid stitching”, kakav je primjerice postavljen na Santiago Bernabeu, katarskom Lusailu ili brazilskoj Maracani, svakako će pridonijeti atraktivnosti nogometa, u najvećoj mjeri zbog veće mogućnosti kvalitetne tehničke izvedbe. Travnjak glavnog stadiona imat će i grijanje, a istovjetan će mu biti i jedan od sedam pomoćnih travnjaka koji su namijenjeni treninzima. Preostali tereni bit će s prirodnom (tri) i umjetnom (tri) travom, a svaki će imati i reflektore. Uz to, jedan hibridni i jedan teren s umjetnom travom imat će tribine kapaciteta 108 mjesta, dok će jedan od pomoćnih terena s prirodnom travom imati kapacitet 204 mjesta. Bitno je spomenuti i da će svi travnjaci biti dimenzija 105x68 metara.

UEFA 4 standard

Uz one uobičajene, nogometne, sadržaje, poput svlačionica za igrače prve momčadi i škole nogometa te prostorija za terapije i medicinske tretmane i fitness centra, na stadionu će biti i 13 dvokrevetnih soba za igrače, restoran kapaciteta 203 mjesta i hospitality koji će za razne događaje moći ugostiti do 500 osoba. Pri izgradnji stadiona posebno se vodilo računa da se zadovolje standardi UEFA 4 kategorije, a stadion će tako imati 890 parkirnih mjesta, 244 mjesta za osobe s invaliditetom, 90 novinarskih pozicija… Uz to, novost će biti i fan shop koji će se nalaziti na jugoistočnom kutu, te caffe bar koji će biti svakodnevno otvoren.

Povezane vijesti

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija o kolačićima možete pronaći OVDJE, a o politici privatnosti OVDJE.
Slažem se
Moje članstvo!