Imao je BSK uvjerljivo vodstvo nakon prvog poluvremena, da bi Osijek II u nastavku također postigao tri gola.

Iznimno zanimljivu i sadržajnu utakmicu u okviru 22. kola Treće HNL Istok odigrali su BSK i Osijek II na stadionu u Bijelom Brdu. Završilo je neriješenim rezultatom 3:3, a svaka je momčad dobila po jedno poluvrijeme i to s uvjerljivih 3:0!

Nakon prvih 45 minuta djelovalo nam je nestvarno da je domaćin postigao tri pogotka, a da je lopta gotovo cijelo vrijeme bila u posjedu gostujuće momčadi. No, način na koji su Osječani primali golove zaista je bio, blago rečeno – neobičan. Prvo su u 5. minuti na jednu potpuno bezopasnu visoku loptu pred kaznenimprostorom krenuli Šimunec i vratar Žitnjak, osječki je stoper pritom prebacio glavom istrčalog vratara i lopta je završila u mreži. Bio je to klasičan autogol. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Žitnjak je, tako je izgledalo, već imao loptu u svojim rukama, ispred natrčalog Benkovića , da bi je domaći nogometaš nekako ipak „iščeprkao“ i poslao u mrežu. Sudac nije smatrao da je riječ o prekršaju i Bijelo-plavi su opet morali na centar.

Imao je BSK i jedanaesterac u svoju korist, međutim, Žitnjak je sjajno reagirao i spriječio novi pogodak. Međutim, potkraj prvog poluvremena Dorić je prekrasnim golom iz „slobodnjaka“ povećao prednost domaćina na 3:0.

Ždinjakova prilika za pobjedu

Unatoč velikom zaostatku, vjerovali su Osječani da mogu ostati neporaženi i u drugom dijelu susreta  gledali smo „viktoriju“ u kojoj su gosti stalno napadali. Špoljarić je u 61. minuti smanjio na 3:1, a kada je Marin zabio u 75. za 3:2, moglo se naslutiti da Žuto-plavi neće uspjeti sačuvati vodstvo. To se i potvrdilo u 89. minuti kada je pričuvni osječki igrač Magdić svladao T. Malenicu za konačnih 3:3.

Imao je u posljednjim trenucima Ždinjak sjajnu prigodu za potpuni preokret, međutim, zamalo je promašio okvir vratiju i bodovi su podijeljeni. Ova je utakmica pokazala sve čari nogometne igre, potvrdivši da kvaliteteta, i momčadska i pojedinačna, ne mora biti presudna, kao da se i puno toga može promijeniti tijekom dvoboja.

Tako su Osijek i BSK i drugi puta remizirali u ovoj sezoni, a Skenderova momčad je zadržala prednost od pet bodova koju je i dosad imala ispred BSK-a.