Bivši kapetan Hajduka koji je nastupio i za hrvatsku reprezentaciju dolazi na posudbu iz kineskog Chongqing Dangdaija

Goran Milović (29) novi je član našeg nogometnog prvoligaša! Riječ je o bivšem istaknutom prvotimcu i kapetanu Hajduka koji je posljednje dvije godine proveo u Kini, a u Gradskom vrtu će biti na posudbi do kraja ove sezone. Važno je napomenuti da će nakon toga Osječani imati mogućnost opcije kupovine igrača koji je već duže vrijeme bio na radaru Bijelo-plavih i njihova sportskoga direktora Alena Petrovića.

Milović bi svakako trebao biti pojačanje Bijelo-plavima na stoperskoj poziciji s obzirom na rejting koji je imao u HNL-u s 139 odigranih susreta prvo za momčad Splita, a potom i za Hajduk u kojem je dogurao i do reprezentacije Hrvatske. Za A nacionalnu vrstu odigrao je prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Rostovu kada su „Vatreni“ pobijedili s 3:1.

Pojačanje za obrambenu liniju

Osječani računaju da će dolaskom iskusnoga stopera, visokoga 195 centimetara, učvrstiti obrambenu liniju, ali i dobiti na skok igri i u ofanzivnim i u defanzivnim prekidima. Milović je u zadnje vrijeme igrao za kineski Chongqing Dangdai Lifan, za koji je potpisao u siječnju 2016. godine. Tamo je u tom razdoblju, zbog ograničenog broja stranaca, skupio 34 službena nastupa, a kako Portugalac Paulo Bento koji je na klupi Conggqinga, više preferira igrače iz Južne Amerike, Milović je odlučio prihvatiti ponudu Nogometnog kluba Osijek. Osječani za svog novog igrača čekaju još samo međunarodni certifikat kako bi odmah stekao pravo nastupa, a suigračima će se priključiti na prvom ovotjednom treningu koji je na rasporedu u utorak.