Direktor Bijelo-plavih Igor Galić osvrnuo se na cjelovite radove u Gradskom vrtu uoči ogleda Hrvatske i Senegala.

U petak će Gradski vrt ponovno oživjeti. I nema dvojbe da će nam ponuditi prekrasnu sliku ispunjenih tribina jer će na našem stadionu igrati planetarno popularne, istinske nogometne zvijezde. NK Osijek je kao domaćin poduzeo sve potrebite radnje i aktivnosti da bi susret između Hrvatske i Senegala zaista bio pravi sportski spektakl.

Sve je spremno za petak kada ćemo ugostiti najbolje hrvatske nogometaše i goste iz Senegala. Također, odradili smo značajan dio posla i za utakmice naše, osječke momčadi u Europi i u domaćim natjecanjima, u što će se uvjeriti i svi oni koji će gostovati u Gradskom vrtu, istaknuo je glavni klupski direktor Igor Galić.

Sve je izmijenjeno na terenu

Što se tiče samih radova, napravljeno je dosta toga i to u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, odmah po svršetku državnog prvenstva…

Približno četrdeset godina po tom pitanju nije bilo nikakvih ozbiljnijih zahvata, tek se nešto sporadično radilo i bilo je „kozmetičke“ prirode. Izmijenili smo kompletnu drenažu, dakle sve cijevi koje su dosad bile zaštopane, zbog čega je bilo velikih problema kada je padala kiša. Te su cijevi priključene na kanalizaciju, a riješili smo i cjelovito pitanje navodnjavanja, odnosno prskalica, te na kraju – postavljena je nova trava koja je vrhunske kvalitete. Na novi travnjak sigurno više neće biti nikakvih zamjerki s kojima smo se suočavali u proteklom razdoblju.

Susret između Hrvatske i Senegala bio je povod i za brzu zamjenu određenog broja uništenih stolica na tribinama:

Na Istoku i posebice na Sjeveru gdje uvijek smještamo gostujuće navijače bilo je dosta polomljenih i zapaljenih sjedalica. To smo sve izmijenili i popunili praznine tako da je i u tom smislu sve spremno za petak i utakmicu, kao i za sve ono što NK Osijek očekuje u novoj sezoni.

Investitor je NK Osijek

Što se tiče investitora, bilo je i u javnosti nedovoljno preciznih i pogrešnih informacija, a po tom pitanju Galić kaže:

Sve je ovo investicija Nogometnog kluba Osijek. Obnovili smo teren, postavili nove ulaze, odnosno uveli novi sigurnosni sustav, zamijenili uništene stolice, a sve prema standardima i propisima UEFA-e da bismo uopće mogli organizirati međunarodne utakmice na svom stadionu. Kriteriji su dodatno zaoštreni i da nismo ovo napravili, naši bi nas navijači morali u europskim nastupima gledati u Maksimiru.

Naš prvoligaš u ovom slučaju nije odmah participirao u projektu HNS-a glede obnove većeg broja terena naših klubova u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Kao i svi drugi klubovi u HNL-u, dobili smo obrazac za popunjavanje. To je investicija za svaki teren vrijedna oko 660 tisuća eura, budući da se radi o hibridnom travnjaku. Mi to nismo odbili, nego smo samo prolongirali za sljedeću godinu, budući da nam kreće izgradnja novog stadiona na Pampasu. Stoga nismo željeli tu investiciju napraviti ovdje, a onda je kasnije „seliti“ na novu lokaciju. Također treba znati da će nam Osijek II drugoligaške utakmice igrati u Gradskom vrtu, pri čemu će imati odlične uvjete, kao i naša najbolja momčad.