Mađarski premijer je istaknuo kako nisu u pitanju samo prijateljske veze, nego i pripadnost istoj nogometnoj kulturi.

Diljem kugle zemaljske ljudi su oduševljeni načinom na koji je Hrvatska došla do finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Čestitke našoj reprezentaciji stižu doslovno sa svih strana svijeta, a nama u Osijeku jedna je posebno draga jer je stigla od najpoznatijeg navijača Bijelo-plavih.

Riječ je o mađarskom premijeru Viktoru Orbanu kojega su intervjuirali državni mediji u susjednoj državi, tražeći njegovo mišljenje o završnici Prvenstva. Premijer je otkrio za koga će navijati u velikom finalu:

"Ja ću podržati Hrvatsku, ne samo zato što smo prijatelji i susjedi, već i zato što pripadamo istoj nogometnoj kulturi - unatoč trenutnom stanju u mađarskom nogometu".

I Mađarska ulaže u hrvatski nogomet

Orban je istaknuo kako su Hrvati zaslužili ovaj veliki uspjeh i da zasluženo slave svoju nacionalnu momčad. Mediji u Mađarskoj dodaju kako je i Mađarska uložila značajan novac u hrvatski nogomet. Navode primjer poduzetnika Lorinca Meszarosa, jednog od suvlasnika NK Osijek i predsjednika Nadzornog odbora, uz napomenu kako je naš Klub krenuo u izgradnju novog stadiona i Kampa Škole nogometa.