Borbenosti i htijenja nije nedostajalo, ali ovog puta nismo realizirali stvorene prigode. Novu priliku imamo već sljedeći vikend u Zaprešiću!

Dojam – U cjelini gledajući teško je našim dečkima pronaći zamjerku u onim ključnim elementima: borbenosti i želji, odlučnosti da dobiju utakmicu i u tome sigurno ne treba tražiti razloge prvog domaćeg poraza ove sezone u HNL-u. Napadali su Bijelo-plavi, stvarali šanse u oba poluvremena, imali deset udaraca, od toga pet u okvir suparničkih vratiju, jednom su pogodili i vratnicu, ali nisu pronašli put do mreže. Prilika je bilo više nego dovoljno, vrlo upotrebljivih ubačaja s krilnih pozicija također. Ni pritisak nije jenjavao no izostala je realizacija, što nas je jučer stajalo izgubljenih bodova. Ovo je prvi puta da Osječani u borbi za bodove i to u samom vrhu tablice, nisu uspjeli nijednom matirati protivnika. Novu priliku imamo već sljedeći vikend u Zaprešiću!

Potez – Realno, ovoga puta potez utakmice pripada poljskom napadaču u redovima Gorice. Lukasz Piotr Zwolinski je pokazao zbog čega je njihovo veliko pojačanje i trenutno prvi strijelac HNL-a. Lovrić je pravodobno iz središnjice uposlio Zwolinskog na desnoj strani koji je okomito, s desne strane, krenuo prema kaznenom prostoru. Loptu je vodio desnom nogom i onda je uslijedio majstorski udarac “ljevicom“ s 14 metara u sam gornji desni kut kojega ne bi obranila ni dvojica vratara. Bio je to trenutak odluke u Gradskom vrtu.