Znali su Osječani što žele u derbiju te su utakmicu od početka usmjerili u željenom pravcu.

Dojam – Osijek je još jednom jako dobro znao što želi i na koji način doći do punog plijena u derbiju. Odlično je Zekić sa svojim suradnicima postavio taktiku, a momčad je to na isti način sprovela u djelo na terenu. S jedne strane limitirali su svoga domaćina na rijetke prigode, a s druge opasno prijetili brzim izlascima na suparnički dio terena i kontrama iz koje su pali i golovi. Bijelo-plavi su od početka usmjerili utakmicu u željenom pravcu, bez ikakvog kompleksa i suvišnog respekta prema domaćinu kojega su došli pobijediti na njegovom terenu. Obrambeni je blok bio čvrst i tek su rijetke lopte bile opasnije za Malenicu, u sredini su se pronalazila prava rješenja, a u napadu se nije puno kompliciralo, pa je i egzekucija bila neizbježna.

Potez – Podjednaku zaslugu za najljepši potez, odnosno akciju utakmice, imaju i njezin pokretač i realizator. Bilo je to u 36. minuti. Hajradinović se izborio za loptu na tridesetak metara od svojih vratiju i onda sjajno poslao „okomicu“ na polovicu domaćina prepoznavši da će Boban krenuti u punome sprintu. Vučur ga nije uspio omesti u tom prodoru, a kada mu je i Posavec krenuo ususret, napustivši svoj šesnaesterac, Boban ga se lijepo oslobodio i onda vrlo snažno i precizno, iskosa s desne strane, ušavši u kazneni prostor naciljao za vodstvo Bijelo-plavih. Lopta se od grede odbila u mrežu, a strijelac je odmah potrčao proslaviti gol s osječkim navijačima.

Izvanserijski - Da bi ovakve utakmice rješavao u svoju korist, moraš odigrati neke izvanserijske poteze. Prvi smo gol opisali i zaista je primjer fantastične reakcije iz oduzete lopte, kako najjednostavnije nadmudriti suparnika uz besprijekornu asistenciju i isto takvu reakciju strijelca kada je došao u mat-poziciju. Odlično je i Pušić prepoznao situaciju i iz središnjeg kruga terena proigrao Bobana koji na lijevom krilu nije požurio u zaleđe nego je sačekao pravi trenutak, pobjegao Juranoviću i potom omogućio Mariću da se pokraj Lopeza pobrine za realizaciju i potvrdu zaslužene pobjede.