Dojam neće ostati baš upamćen, no Osječani su iskoristili jednu od svojih prigoda i kući se vratili s tri boda.

Dojam – staro je pravilo u sportu da je rezultat uvijek najvažniji. Toga se i mi držimo nakon utakmice u Kranjčevićevoj koja sigurno neće biti upamćena po nečemu, posebno lijepom, ali je odrađena uspješno. Opet su se Osječani, baš kao i s Hajdukom, mučili s realizacijom i nisu zabijali iz odličnih prigoda, ali su jednom ipak uspjeli svladati dobrog vratara domaćih Banića. Iako je izvedba bila ispod razine koju Bijelo-plavi obično prezentiraju, ostaje činjenica da se učestalo dolazilo u situacije iz kojih se moglo ozbiljno ugroziti vrata Rudeša. No, kada nema precizne završnice ili zadnjeg pasa prema suigraču u prigodi, nikada ne možeš biti siguran kako će utakmica završiti. Jednom je lopta ipak završila u mreži Zagrepčana, dok je naša ostala netaknuta, pa nećemo previše širiti priču o dojmu i samoj izvedbi na terenu. Sve bi bilo drugačije da se nisu osvojili bodovi, ali jesu. I samo nam je to trenutno važno. Što dakako ne znači da Osijek ne može i ne mora pokazati više.

Odluka – Igrala se 48. minuta kada je domaćin bio u napadu po desnoj strani. Kombinirali su Krajinović i Vuco, no Grgić je dugim ispucavanjem lopte ispred osječkog šesnaesterca otklonio opasnost. Nije baš bilo izgledno da će Osječani u nekakvoj kontri opasnije zaprijetiti. Međutim, Pantalon je promašio loptu u središnjem krugu terena, ona mu je prošla ispod noge što je Mariću bio „signal“ da užurbano krene prema domaćem kaznenom prostoru. Šuto ga je pokušavao omesti na „brisanom“ prostoru, a sve je do same završnice pratio naš drugi napadač Boban. Prvi strijelac Bijelo-plavih je otišao malo u desno, pronašao prostor i pravi tajming za udarac s desetak metara da bi vrlo precizno pogodio suprotni, desni kut nemoćnog Banića.

Obrana – U tijeku je bila 41. minuta kada je sudac Križarić opravdano dosudio jedanaesterac za Rudeš. Bočkaj je izgubio loptu koja je došla do Rožmana na lijevoj strani, uslijedio je proboj po krilu i ulazak u šesnaesterac između Škorića i Pušića. Malenica je napustio svoja vrata i krenuo prema suparničkom igraču, no pritom ga je „zakačio“ ispruženim rukama. Ubrzo nakon toga naš čuvar mreže se prometnuo u jednoga od ključnih aktera utakmice, budući da je sjajnom obranom zaustavio udarac Krajinovića s bijele točke. Napadač Rudeša nije loše pucao, precizno je poluvisoko gađao lijevi kut, no Malenica se ispružio i spriječio vodstvo domaćina u vrlo važnom trenutku susreta jer su Bijelo-plavi na odmor otišli bez primljenog pogotka i mirnije su mogli započeti drugo poluvrijeme.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL