Kao i protiv Rudeša, Bijelo-plavima je jedan pogodak bio dovoljan za tri boda, za koja su zaslužni i naši navijači.

Dojam – Imao je Osijek više loptu u nogama, statistika oko upućenih udaraca prema vratima i u njihov okvir također je na njegovoj strani, a u konačnici – postigao je i taj jedan gol koji je bio dovoljan za tri boda. Baš kao i u prošlom kolu, minimalnih 1:0, za još jednu pobjedu, odnosno uz dva postignuta gola do šest važnih boda u posljednje dvije utakmice. Puljani nikako nisu bili lak zalogaj, kao ni Dinamu u Maksimiru, no ne može se reći da su dolazili u neke ozbiljnije šanse. Domaćin je ipak bio poduzetniji iako nije uspijevao potpuno razviti svoju igru. Nije išlo preko krilnih pozicija, a i pokušaji kroz sredinu su bili neučinkoviti sve do 68. minute, kada je akcija u kojoj su sudjelovali Lopa, Lončar, Marić  i Abazaj završila pogotkom. Moglo je sve skupa izgledati i bolje, to je sigurno, posebice u napadačkom dijelu, dok su defenzivci svoj dio posla odradili bez prigovora. Na kraju nitko ne može osporiti činjenicu da su Osječani zasluženo slavili.

Junak – posrećilo se Kristalu Abazaju da mu se velika želja, vezana uz dolazak u novi klub, odmah i ostvari. Nadao se da bi mogao dobiti priliku u ovom susretu i nešto konkretnije napraviti, a pokazalo se da je bio čovjek odluke. Svojim je ulaskom s klupe u drugom poluvremenu opravdao očekivanja i donio više probojnosti domaćinu. Iskazao je i mirnoću u situaciji kada je trebalo zabiti pogodak, budući da je to bila i najbolja šansa Osijeka na utakmici. Koncentrirano je išao ka lopti koju mu je proslijedio Marić i s lijeve strane vrlo precizno pogodio suprotni kut posve nemoćnog Čondrića. U još nekim situacijama Abazaj je pronalazio jednostavna rješenja, a ne dvojimo da će mu postignuti pogodak biti dodatni stimulans da se osječkoj publici i hrvatskoj nogometnoj javnosti prezentira u najboljem svjetlu.

Navijači – i oni imaju svoje zasluge za osvojene bodove. Davali su značajan poticaj Bijelo-plavima, osjetivši veću dozu agilnosti domaće momčadi u drugom poluvremenu što je uvjetovalo i pozitivnu reakciju s tribina.  Do kraja susreta navijači su bili uz svoju momčad, a dakako da ih je razveselio i Abazajev prvijenac u bijelo-plavom dresu. Naime, osječka publika oduvijek ima simpatije prema novim igračima koji pokažu veliku želju da se što prije i bolje uklope u momčad, a time i pridobiju gledatelje. Lijepo je i kada momčad travnjak napusti uz pljesak i pjesmu Kohorte, pa je trener Zekić pohvalio navijače i zahvalio im na potpori.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL