Nevjerojatna utakmica odigrana je na splitskom Parku mladeži. Osijek je već u 13. minuti došao do dva pogotka prednosti, imao nekoliko prilika za dodatno povećanje vodstva, a na kraju je sve prokockano te se kući vraćaju bez ijednog novog boda na kontu.

Utakmica na Parku mladeži nije mogla bolje krenuti po momčad Osijeka, koja je prema najavama krenula od prve minute ofenzivno. I takav se pristup isplatio već u 11. minuti. Škorić je izbacio Glavaša u prostor, ovaj ostavio za Aneffa, koji izlazi pred gol i sjajno zakucava loptu pod gredu vratara Zagorca. Šokirani domaćini su dvije minute kasnije kapitulirali još jednom. Ovog puta je Aneff odlično odigrao za Peroševića, a ovaj nesebično poslužio Glavaša, koji nakon asistencije upisuje i pogodak. Bilo je to velikih 0:2, već u 13. minuti susreta.

Već u 18. minuti moglo je biti 0:3. Barišić je probio lijevu stranu, prizemno ubacio, vratar Zagorac je uspio samo dirati loptu, koja dolazi do Glavaša, no njegov udarac u posljednji trenutak zaustavlja obrambeni igrač Splita. Crveni se prvi put bude u 21. minuti, kad pokušava Mršić iz slobodnog udarca, ali Mikulić je siguran, a u istoj minuti precizan nije niti Bagarić. Novu veliku priliku ima Cikalleshi u 35. minuti, no iako je krenuo sam prema golu, nije uspio izvesti konkretan udarac, a minutu kasnije još jedan Mršićev pokušaj iz slobodnog udarca brani Mikulić. Do odmora nije bilo pravih prigoda te se otišlo u svlačionice uz veliko vodstvo Osijeka.

Domaći su u drugi dio ušli puno otvorenije, a Osijek pokušava prijetiti iz kontre. I jedna takva je u 52. minuti umalo rezultirala pogotkom, no danas odlični Perošević ipak nije bio dovoljno smiren i staložen. I to se nažalost pokazalo kao skup promašaj. Već tri minute kasnije obrani Osijeka bježi Bagarić te savladava Mikulića za 1:2, i tad ulazi nervoza u redove, do tada izuzetno dobro postavljenih, gostiju. To je Rog mogao iskoristiti tri minute kasnije, no Mikulić je spriječio još veći šok.

Malo kasnije dobru priliku ima i Pavić, ali niti on nije uspio šutirati na gol, a u 65. minuti nije precizan bio niti udarac glavom Peroševića. Nakon toga je krenula serija udaraca Slavka Blagojevića, no oni u 67. i 69. minuti nisu bili blizu gola. No, ispalo je da je to bilo samo zagrijavanje za ono što je uslijedilo u 72. minuti. Blagojeviću je ostavljena lopta na 25 metara od gola, a on je neobranjivo opalio i postigao prekrasan izjednačujući pogodak. 

Utakmica se nakon toga rasplamsala, budući da niti jedna momčad nije bila zadovoljna podjelom bodova, a Bagarić je mogao junak postati u 76. i 77. minuti, no dvije fantastične prilike nije uspio pretvoriti u pogodak. Dvije prilike imao je i Perošević, u 80. i 82. minuti, no niti on nije uspio razveseliti svoje suigrače i navijače. I onda u 85. minuti potpuni preokret. Cikalleshiu je poslana lopta u kazneni prostor, Šorša i Bralić nisu išli dovoljno čvrsto na njega, a albanski nogometaš iskosa pogađa dalji kut gola gostiju za 3:2. Do kraja susreta nije bilo izglednijih prigoda i susret je završio tako da nova tri boda na svoj konto dodaje momčad Splita.

Katastrofalan je ovo rezultat, ako se uzme u obzir činjenica da je Osijek imao vodstvo 2:0 i gotovo potpuno kontrolu utakmice. Nevjerojatan kiks u situaciji kad je svaki bod zlata vrijedan, i to na tako neugodnom gostovanju. Bijelo-plavi ovim rezultatom ostaju na 27 bodova, pred gostovanje u Maksimiru, koje slijedi za samo četiri dana.