NK Osijek i treću godinu zaredom je dobitnik priznanja u izboru najboljih sportskih kolektiva u gradu i(li) našoj županiji. 

U iščekivanju nastavka sezone u državnom prvenstvu Nogometni klub Osijek je u svoje vitrine „pospremio“ još jedan lijepi pokal. Riječ je o trofeju za najuspješniji sportski kolektiv Osječko-baranjske županije u 2019. godini. To je već treći puta zaredom da je naš prvoligaš među laureatima u tradicionalnom izboru kojega zajednički organiziraju Zajednica sportskih udruga grada Osijeka, županijska Sportska zajednica i dnevni list „Glas Slavonije“. Podsjećamo, priznanje smo primili i 2017. i 2018. godine, a ukupno smo do sada jubilarnih deset puta bili među dobitnicima u ovoj akciji koja je dočekala svoje 62. izdanje. U svakom slučaju, lijepo je prije nekoliko dana na pozornici HNK-a bilo vidjeti kapetane svih naših momčadi iz Škole nogometa uz direktora marketinga Alena Nađsombata.

Kontinuitet u ostvarivanju zapaženih rezultata

Glavni tajnik Sportske zajednica Osječko-baranjske županije, Dubravko Ižaković čestitao je Bijelo-plavima na još jednoj uspješnoj godini i dodao:

Vidi se kontinuitet u ostvarivanju zapaženih rezultata jer je NK Osijek postao stalni sudionik europskih natjecanja i redovito je u velikoj četvorci hrvatskog nogometa. Osim toga, u prošloj godini je KIub imao i osvajače Kupa Hrvatske u sve tri mlađe kategorije, što je uistinu raritet u našem sportu općenito. Čestitam svima u Gradskom vrtu i nadam se, kao njihov navijač, da će ubuduće biti još bolji i uspješniji.

Čestitamo i ostalim laureatima!

NK Osijek čestita i svim ostalim dobitnicima vrijednih priznanja. Najbolja sportašica na razini Županije i ovaj puta je tenisačica Donna Vekić dok je u gradu to triatlonka Maja Urban. Najistaknutiji sportaš na gradskoj razini je boksač Luka Pratljačić, dok je u Županiji laureat kick-boxing borac Andrej Kedveš iz Đakova. Što se tiče kolektiva, u gradu je pokal osvojio Muški odbojkaški klub Mursa-Osijek. Najbolji sportaš osoba s posebnim potrebama je Darko Sarapa, a klub Športski invalidski odbojkaški klub HVIDR-a Osijek. Alojz Muha, dugogodišnji odbojkaški djelatnik, dobitnik je nagrade Uzor trofej - Matija Ljubek. Nagrade Sokol, za izuzetna dostignuća u sportu, dobili su odbojkaški trener Zvonimir Bogdanović i belišćanski kanuisti Marko Jeklić i Petar Ivić. Posebno priznanje za promociju osječkog sporta dodijeljeno je rukometašu Anti Kuduzu, a županijski sportski savez prepoznao je rad Stevana Radovančevića, dugogodišnjeg košarkaškog djelatnika. Posebna priznanja za promicanje sporta Osječko - baranjske županije, „Glas Slavonije“ dodijelio je najboljem rukometnom sudačkom paru na svijetu, Boris Milošević - Matija Gubica.