Klupski predsjednik se osvrnuo na proteklo četverogodišnje razdoblje funkcioniranja našeg prvoligaša.

Prije četiri godine, sredinom veljače 2016., došlo je do velikih, povijesnih promjena u Nogometnom klubu Osijek. Najpopularniji sportski kolektiv na istoku Hrvatske došao je u ruke privatnih vlasnika i investitora Lorinca Meszarosa i Ivana Meštrovića i na taj se način spasio opasno prijetećeg stečaja. U ovom je četverogodišnjem razdoblju puno toga učinjeno, sportski ponos grada na Dravi je stabiliziran i unaprijeđen u svakom pogledu, pa i klupski predsjednik može biti zadovoljan.

Sretan sam što smo moji suradnici i ja uspjeli u svemu pronaći balans. Nije lako paralelno graditi novi stadion, razvijati Školu nogometa i imati pristojne rezultate. Mislim kako je to nama uspjelo. Doduše, osobno nikada nisam u potpunosti zadovoljan. Uvijek mislim kako je moglo biti bolje. I siguran sam da će u budućnosti i biti tako, uvodno je istaknuo Meštrović.

Situacija je bila vrlo komplicirana

Kada su on i Lorinc Meszaros preuzimali NK Osijek, Klub je jedva funkcioniram opterećen brojnim problemima i stalnom neizvjesnošću što donosi sutra...

Situacija je bila toliko komplicirana da se usuđujem reći kako Kluba bez ulaska privatnog kapitala danas više ne bi bilo! Najzaslužniji za naš angažman i preuzimanje bili su gradonačelnik Ivan Vrkić, Branimir Glavaš i Zdravko Josić. Koordinirano su me uvjeravali, bili su jako uporni, pa nisam mogao ne prihvatiti. Kasnije je bilo dosta tehničkih problema, ali i jakog otpora određenih interesnih skupina kojima prodaja nije bila u interesu. No, uspjeli smo sve to amortizirati.

Ostvaruju se želje i planovi

Bitno je primijetiti da se ispunjavaju mnoge stvari koje su se mogle čuti prilikom ulaska novih vlasnika u Gradski vrt:

Možda se danas zaboravilo na moje riječi iz tih dana. Naglasio sam kako nam je prvi cilj stabilizacija Kluba koji je bio u vrlo teškom stanju, čije posljedice se vuku i danas. Drugo, ostvarila mi se tada izrečena želja da u budućnosti želim vidjeti osječku djecu u dresovima NK Osijek, a ne u onima s obilježjima Barcelone, Reala ili nekog trećeg europskog velikana. To mi se također ostvarilo. Danas u našem gradu možete vidjeti puno mališana koji nose naše dresove i to je za mene najbolje pogonsko gorivo za razdoblje koje dolazi. Najavili smo i ulaganja u infrastrukturu. Na Pampasu raste novi dom NK Osijek na što sam najviše ponosan. Hrvatska nema nacionalan stadion, pa možete onda zamisliti koliko je tek jednom klubu poput Osijeka teško ostvariti takav projekt. No, unatoč svim teškoćama koje su nas od početka pratile, projekt ide prema svojoj realizaciji.

Stići će i trofeji

Nemoguće je ne spomenuti natjecateljske želje i ambicije, borbu za trofeje što je san i onih koji su sada na čelu NK Osijek:

Mogu razumjeti tu veliku glad naših navijača kada su trofeji u pitanju. I oni su mjerilo uspješnosti ovakvog projekta i svi mi želimo isto po tom pitanju. Sve što smo dosad radili i što ćemo raditi u budućnosti, upravo je usmjereno prema tome da jednoga dana u Osijek počnu stizati trofeji. Ne želim se upuštati u prognoze kada će se to dogoditi, ali čvrsto vjerujem da hoće. U suprotnom ne bih bio ovdje. No, važno je znati da NK Osijek želimo učiniti klubom u kojem će djeca iz raznih krajeva Hrvatske, pa i šire, razvijati svoj nogometni talent. Imat će vrhunske uvjete za to, zasigurno i kvalitetan rad.

Cijeli intervju za Glas Slavonije pronađite ovdje.