Ni nakon brojnih pregledavanja snimki ostaju nejasne odluke Zebeca i njegovih kolega iz VAR sobe na našu štetu.

Sudačke odluke bitno su utjecale na krajnji ishod susreta na Aldo Drosini. Uz svoje određene propuste i slabosti koje ostaju za analizu stručnom stožeru, potpuno je jasno da su glavni arbitar Zebec iz Varaždina i njegove kolega iz VAR sobe, Splićanin Gabrilo i Krmar iz Zagreba Osječane zakinuli barem za jedan od poništenih pogodaka, ako ne i za oba! Kako je moguće da se zaleđe Ndockyta označi u situaciji kada se lopta, nakon Lopinog udarca, odbila od vratnice, nije pritom išla prema mreži i domaći je branič Bosančić potom nespretno pogurnuo do našeg Kongoanca? Nije li to klasičan primjer nove, dakle druge akcije u kojoj je Ndockyt posve regularno matirao Duku?!

Osječanima nije dopušteno izjednačenje

I onda se još u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena dogodi situacija da i Lončar postigne lijep gol, a da Zebec i sudačka ekipa u svojim promišljanjima položaj Silve koji se nalazio u pasivnom, graničnom zaleđu okarakteriziraju „utjecajnim za ishod akcije“. Iako Brazilac nije stajao ispred domaćeg vratara da bi mu zaklonio pogled prema lopti i onemogućio ga u intervenciji. Teško nas itko može uvjeriti da su arbitri i tada postupili ispravno ne dopustivši gostima izjednačenje. Iako je Osijek dvaput zabijao, a Zeleno-žuti oba puta već bili spremni za izvođenje lopte s centra, na odmor se otišlo s prednošću domaćina od 1:0.

Prokletstvo gostujućih nastupa

Tako su Bijelo-plavi „sasječeni“ i bez obzira na to što su se brzo oporavili od šoka iz druge minute, kada je pogrešku Lončara iskoristio Delić, ostali su u rezultatskom minusu. U nastavku je bilo obostranih šansi, zasigurno i slabih strana u igri našeg prvoligaša, kao i dobrih intervencija pulskog čuvara mreže koji se razbranio i spašavao Puljane u kritičnim situacijama. Nikako da Osječani razbiju to prokletstvo gostujućih nastupa, pa bodovi olako odlaze u nepovrat. No, treba zbiti redove i izvući se iz ove situacije koja nikome u Klubu nije ugodna. Dobro da novi dvoboj slijedi za samo nekoliko dana, kada će naši dečki morati proraditi da bi, nadamo se, započeli seriju boljih i uspješnijih nastupa.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL