Novi mađarski veleposlanik u Hrvatskoj kao i generalni konzul posjetili su Gradski vrt i gradilište na Pampasu.

Novi veleposlanik Mađarske u našoj Domovini, dr. Csaba Demcsak i također novi generalni konzul Janos Sandor Fuzik posjetili su ovoga četvrtka Nogometni klub Osijek. Predsjednik Bijelo-plavih Ivan Meštrović sa suradnicima ih je prvo dočekao u Gradskom vrtu, gdje su uvažene goste pozdravili i naši prvotimci koji su u to vrijeme baš završavali s treningom a razumljivo je da je u kraćem razgovoru najviše pitanja bilo za mađarskog reprezentativca u osječkim redovima, Laszla Kleinheislera. Potom su se Demcsak i Fuzik, zajedno s Meštrovićem i direktorom Bijelo-plavih Igorom Galićem uputili prema Pampasu gdje se čelnik našeg prvoligaša obratio nazočnim medijskim izvjestiteljima.

Sve se odvija zacrtanim tempom

Nije to bila klasična konferencija za novinare, nego je Meštrović prezentirao veleposlaniku i generalnom konzulu kako će izgledati budući kompleks na najvećem gradilištu u gradu na Dravi.

Drago mi je da su naši cijenjeni gosti u svojim prvim službenim aktivnostima, nakon stišavanja korona pandemije, obišli upravo Nogometni klub Osijek. Posjetili su nas u Gradskom vrtu te obišli radove na izgradnji novog stadiona i kampa Škole nogometa na Pampasu. Još jednom zahvaljujem mađarskoj vladi što ima povjerenje u prekograničnu suradnju, u naš grad i konkretno u NK Osijek. Bez njihove pomoći ovaj projekt sigurno ne bi bio moguć, to je svima jasno. Drago mi je što su se ovo prigodom uvjerili kako stvari na terenu idu dalje, unatoč svemu se odvijaju tempom koji je zacrtan u vrijeme prije izbijanja pandemije. Veselim se što ćemo vrlo brzo svjedočiti prvom modernom i potpuno natkrivenom stadionu u Republici Hrvatskoj koji će biti izgrađen po europskim standardima. Uvaženim gostima još jednom zahvaljujem i uvijek će nam biti drago ponovno ih dočekati u našem gradu i klubu, a iduće godine i na potpuno dovršenom novom stadionu, izjavio je Meštrović.