S NK Osijekom ne može bez drame. Nakon što su imali prednost preko dva gola Peroševića te ju umali prosuli, nogometaši Osijeka ipak su došli do pobjede 3:2 te izravnog ostanka u društvu prvoligaša. Strijelac odlučujučeg pogotka bio je Aljoša Vojnović iz kaznenog udarca

 Nogometaši Osijeka pokušali su od prve minute napasti oslabljeni Slaven, gdje im je nekoliko igrača nedostajalo u obrambenom redu. No, šok se dogodio u četvrtoj minuti. Delić je povukao loptu i odigrao za Matrinagu na lijevu stranu, on je vratio u kazneni prostor do Delića, a ovaj zakucava iznad Mikulićeve glave. Novi šok se umalo dogodio u desetoj minuti, kad je Petar Mišić pobjegao po desnoj strani i izašao pred Mikulića, no vratar Osijeka je obranio. Kao da je ta prilika osvijestila igrače Osijeka te su nakon toga napokon krenuli igrati kako se očekuje od momčadi koja se bori za ostanak.

Prvo je u 13. minuti pokušao Škorić, no neprecizno, a u 17. pokušaj Vojnovića brani Kardum, kao i Škorićev minutu kasnije. Izjednačenje napokon dolazi minutu kasnije. Škorić je ubacio s lijeve stran, lopta je padala u peterac, gdje se najbolje snašao Perošević i pogodio mrežu za 1:1. Već minuti kasnije prijeti i Vojnović, no Kardum je opet siguran, kao i minutu kasnije, na udarac glavom. Još jednom je u prilici bio Vojnović.

Show bivšeg vratara Osijeka nastavio se u 25. minuti kad je obranio udarac Škorića s desetak metara udaljenosti, a ponovno je nadmudrio Vojnovića u 31. Ipak, u 38. minuti nije mogao ništa, nakon što je Šorša probio desnu stranu i ubacio, a Perošević se ubacuje ispred Peričića te pogađa glavom suprotni kut Karduma za veliko slavlje u Gradskom vrtu. Do odmora je zaprijetio Borna Barišić, a ishod pogađate, obranio je Ivan Kardum.

U drugom dijelu se situacija malo primirila. Osijek je nastavio kontrolirati igru i pasivno napadati, uz nekoliko poluprigoda. A onda šok za Gradski vrt u 75. minuti. Nakon udarca iz kuta, skočio je Peričić, lopta je bila u visokom luku, a Mikulić ju je loše procijenio i ona je od vratnice ušla u gol, na nevjericu gledatelja i njegovih suigrača.

Navijači su tad ipak pogurali Osijek u napad, iako bi još jedan primljeni pogodak značio put u drugu ligu. Tako je u 84. minuti Glavaš zamalo zakasnio na ubačaj Šorše, no u 86. minuti ipak presudni trenutak. Vojnović je odigrao loptu Peroševiću, koji je ušao u 16-erac, a Peričić ga ruši, dobiva drugi žuti karton, a lopta je na bijeloj točki. Aljoša Vojnović nije nikome dao loptu, nego je kazneni udarac izveo sam, rastavio Karduma i uzrokovao eksploziju oduševljenja na stadionu.

Do kraja susreta nije bilo prigoda te je Osijek, zahvaljujući pobjedi Zagreba nad Istrom, osvojio osmo mjesto te osigurao izravan ostanak u ligi. 

Mihin osvrt
Press prije utakmice

Najava
Kronologija
Press nakon utakmice