Šef struke našeg prvoligaša osvrnuo se na bodovni učinak kojega je njegova momčad ostvarila tijekom protekle jeseni.

Odigrali su Bijelo-plavi, jedini uz Varaždin, svih 16 prvenstvenih utakmica tijekom ljeta i jeseni te na kraju polusezone zauzeli drugo mjesto na doduše nekompletnoj ljestvici. No, to što drugi imaju određene zaostatke, nikako ne umanjuje ono što su Osječani ostvarili na terenu. Trener Nenad Bjelica momčad je preuzeo u 4. kolu, nakon što su prethodno zabilježena dva poraza uz početni remi. Nakon toga u 13 ligaških nastupa Osijek je 10 puta pobijedio, 2 ogleda završio neriješenim rezultatom uz samo 1 poraz.

Rezultatski je to bilo skoro pa perfektno, a igrački sigurno može biti još puno bolje. I bit će u nastavku sezone. No, ostvariti ovakav učinak, uz samo jednu izgubljenu utakmicu, to mogu samo prave momčadi, odnosno klubovi koji se bore za prvaka. To nas čini sretnim i ponosnim i svakako nam je putokaz i za ono što nas dalje očekuje.  

Jedan poraz ne može pokvariti sliku

U spomenutom razdoblju jedino je poraz u Velikoj Gorici bila mrlja u dužoj pozitivnoj seriji koju su imali sve do pretposljednjeg kola prvog dijela natjecanja.

Gorica je samo jedna crna točka koja ni u kojem slučaju ne može zasjeniti sve ono dobro što smo napravili. Bilo je puno dobrih utakmica i isto takvih rezultata i pobjeda. Odigrali smo jesen u rezultatskom smislu zaista na visokoj razini, nadam se da ćemo tako i nastaviti. A porazi su tu da nas razbude, osvijeste i u datom trenutku spuste na zemlju. I oni su ponekad dobro došli.

Momčad će se ponovno okupiti 4. siječnja i toga će dana, bez uvodnih aktivnosti na svom stadionu, otputovati u Istru.

Dva tjedna ćemo biti na pripremama u Rovinju, potom se vraćamo kući. Sve je već isplanirano i pripremljeno. Imamo dobar kadar, dosta igrača na raspolaganju i ne očekujem neke veće promjene tijekom zimskog prijelaznog roka. Već sam rekao da razmišljamo o još jednom centralnom napadaču, a hoćemo li angažirati još ponekog igrača ovisit će i o nekom izlaznom transferu, pojasnio je Bjelica.

Ivušić i Silva jedini odigrali sve minute!

Što se tiče pojedinačne statistike, svih 16 prvenstvenih utakmica, doslovno sve minute na travnjaku, odradili su Ivica Ivušić i Igor Silva. Dakle, oni su sve oglede i započeli i završili, bez ijedne izmjene. Slijedi ih Ante Majstorović s 14 nastupa. Najbolji strijelac je Ramon Mierez s 8 golova, dok su po tri postigli Mihael Žaper i Damjan Bohar. Najuvjerljivije pobjede ostvarene su protiv Istre 1961 u Puli (4:1) i Rijeke u Gradskom vrtu (3:0), dok je najčešće rezultat bio 1:0 i to u četiri dvoboja.