Nogometaši Osijeka u srijedu će gostovati u Koprivnici gdje će se odigrati utakmica četvrtfinala domaćeg nogometnog kupa.

Kada su bijelo-plavi osigurali prolazak u četvrtfinale Kupa, komentari mnogih bili su – „samo da ne bude Slaven Belupo u Koprivnici…“. Osječani već godinama muku muče s tom Koprivnicom, bilo u prvenstvu, bilo u Kupu, stoga je nekako bilo i logično da se izbjegne Slaven Belupo jer ambicije kluba su sigurno veće od četvrtfinala. Ako ćemo gledati formu našeg prvoligaša onda ne bi trebali strahovati za dobrim rezultatom, no u toj Koprivnici kao da je nešto čudno u zraku, stoga opreza nikad dosta.
Zoran Zekić na raspolaganju u Koprivnici neće imati kapetana Kurtovića, a i vjerojatno će biti i nekakvih taktičkih promjena, no jedno je sigurno, Osijek ima ambicije proći u polufinale.

Posljednju prvenstvenu pobjedu u Koprivnici bijelo-plavi su ostvarili još davne 2007. godine, rezultat je bio 1:0. Osječani su nakon toga prolazili kroz svakakve scenarije, ali tri boda nisu uspjeli uzeti, možda je prilika baš sutra jer Kup je ipak nepredvidivo natjecanje. Zanimljiv je također podatak da su u godini osvajanja Kupa bijelo-plavi prošli i Slaven Belupo (1:0, strijelac Bakir Beširević s 11-m, 0:0 u Koprivnici), bilo bi lijepo kada bi se takav scenarij ponovio i ove sezone.

Utakmica se igra sutra (srijeda, 2.12.) s početkom u 15:30 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici. Posebno važno je naglasiti kako će prijenos utakmice raditi Maxisport TV, a utakmica će se moći pratiti i na službenoj stranici kluba. Naprijed naši bijelo-plavi!