Treneri Osijeka i Dinama, Ivo Šušak i Zoran Mamić, složili su se kako je za podjelu bodova najzaslužnija borbenost koji su iskazali bijelo-plavi. Šušak je sretan zbog činjenica da će ovo samo dodatno popraviti atmosferu u momčadi, dok Mamić smatra kako su njegovi igrači trebali ranije zaključiti utakmicu.

Konferenciju za medije je, prema običaju, otvorio trener gostiju Zoran Mamić. Naravno da nije mogao biti zadovoljan bodom, budući da su vodili gotovo cijeli susret, no nije bilo niti prevelikog nezadovoljstva. Smatra kako je u završnici susreta presudila želja:

„Moram pohvaliti pohvaliti borbeni Osijek koji je zasluženo došao do boda. Što se tiče naše igre, nedostajalo je želje za rješavanjem utakmicom, a onda je, kako to biva u nogometu, završilo ovako kako je završilo.“

Nakon što je Dinamo prošli vikend savladao Zadar, Mamić je izjavio kako ih ne vidi kao momčad koja će ispasti iz lige. Zanimljivo je bilo čuti što ima reći o Osijeku, nakon ovog susreta, u kojem su se bijelo-plavi pokazali kao potpuno ravnopravan protivnik:

„Uz ovakvu fanatičnu borbu i htijenje, ne vidim načina kako Osijek ne bi zadržao prvoligaški status. Naravno, bit će to sve neizvjesno, dosta je ekipa u donjem dijelu i još preostaje borba za puno bodova. No, ponavljam, ako ovako nastave, ostanak je siguran, a ja im to od srca želim.“

Još se postavilo pitanje jesu li igrači Dinama podcijenili bijelo-plave, no Mamić se s tim nije složio. On je problem njegove momčadi vidio u jednom drugom aspektu, kojeg je još jednom naveo:

„Siguran sam kako nismo podcijenili Osijek. U detalj smo procijenili kako će se Osijek postaviti te kako će igrati i dobro smo parirali, no još jednom kažem, nedostajala je ta želja za zaključiti utakmicu i to nam se obilo o glavu.“

Naravno da je zadovoljniji bio Ivo Šušak. Ovim bodom se pobjeglo od devetoplasirane Istre, a i izboren je na jedan pravi način, gdje je momčad pokazala veliku želju, no i koncentraciju, upravo ono na čemu je trener bijelo-plavih inzistirao. Ovo mu je bio četvrti susret na klupi Osijeka protiv Dinama, prvi put je primio pogodak, no ostao je neporažen u tim utakmicama. Prije svega je pohvalio svoje igrače:

„Mislim da je ovo bio susret dvije momčadi objektivno različite kvalitete, a nama je preostao fanatizam, ali fanatizam hladne glave. Detalj na koji sam upozorio je da ne smijemo iskočiti iz rasporeda u slučaju negativnog rezultata,  jer bi to dovelo do kontre suparnika. Mi smo strpljivo čekali da nam se ukaže prilika i tračak nade te se on ukazao. Nitko sretniji od mene, no čestitke zaslužuju isključivo moji igrači i publika koja nas je bodrila cijeli susret. Mislim kako svi možemo otići s ove utakmice zadovoljni, jer smo vidjeli pravi pristup mojih momaka.“

Već na odmoru je napravljena bitna promjena. U svlačionici je ostao Tomislav Šorša, a u igru je ušao Jasmin Mešanović, koji je na kraju i postigao pogodak vrijedan boda. Šušak je bio upitan kako to da se već tad odlučio na tu zamjenu, odnosno uvođenje još jednog napadača.

„Otkad sam tu, pratim rad svakog igrača, a Mešanović je jedan od onih koji su se najviše istaknuli. Konkurirao je i za startni sastav, no na kraju sam se ipak odlučio za Čuljka, koji je ipak pokazao velik broj obrambenih sposobnosti, a to nam je trebalo, jer Dinamo opasno probija tu stranu preko boka. Na poluvremenu smo pokušali tu izmjenu, ali uz uvjet da ne gubimo raspored i on je dobro odgovorio. Kasnije je, ulaskom Glavaša, prebačen na centralnog napadača i to se isplatilo. Izuzetno sam zadovoljan njegovim nastupom", rekao je šef stožera Osijeka.

Sigurno je i treneru lakše, nakon ovakvog boda, nastaviti s treninzima i pripremama za susret u Kranjčevićevoj ulici protiv Zagreba, iduću nedjelju. Momčad je ostalo neporažena, bodovno se odvojila od kritične pozicije te u takvoj atmosferi može trenirati i pripremati se za ono što je pred njima. A to je još puno utakmica u kojima će se tražiti ovakva želja i požrtvovnost, kakva je prikazana u današnjem susretu.

Vezano:
Kronologija
Izvještaj s utakmice

Poslušajte što su rekli oba trenera te igrači obiju momčadi: