Bijelo-plavi su dominirali što se posebno odnosi na drugo poluvrijeme u kojem su i postigli oba pogotka.

Pisali smo, uoči nedjelje, tko bi trebao i morao biti favorit u slavonskom derbiju. Ne samo zbog plasmana na tablici i ogromne bodovne razlike u odnosu na suparnika, nego prvenstveno uslijed objektivne činjenice da je Osijek jednostavno jači i kvalitetniji od momčadi Cibalije. To se na Gradskom stadionu u Vinkovcima u slavonskom derbiju i potvrdilo.

Doduše, u prvih 45 minuta imao je i domaćin svoje lijepe dvije prigode, iako je Osijek i u tom razdoblju utakmice također opasno prijetio preko Vojnovića i Kneževića, a ovaj prvi je uzdrmao i gredu. No, stvari su sjele na pravo mjesto u nastavku susreta. Osječani su potpuno zagospodarili terenom, uz neke taktičke preinake koje su se pokazale učinkovitima.

Gosti su bili puno opasniji u tom razdoblju, stvarali su šanse, a kada su postigli vodeći pogodak u 61. minuti, malo tko je sumnjao da bodovi neće Bosutom otploviti do grada na Dravi...

Ohrabruje da su zabili napadači

Osim pobjede, naravno, vesele i još neke spoznaje iz nedjeljnog dvoboja. Primjerice, Ejupi je potvrdio status prvog klupskog strijelca, postigavši svoj šesti gol ove sezone u HNL-u. Nakon posljednja četiri ogleda u kojima nije tresao suparničke mreže, ovaj puta je iskazao one poznate osobine zbog kojih je i doveden u Gradski vrt.

Nakon što su u istom napadu mat-pozicije propustili realizirati prvo Knežević, potom i Lopa, osječka je devetka bila neumoljiva u prilici koja mu se ukazala. Dugo smo, zaista dugo, čekali i na Bobanovu egzekuciju, još tamo od drugog kola i utakmice s Interom u Zaprešiću. Iako mu je vratar Cibalije Matković umnogome olakšao zadaću svojim velikim kiksom u sudačkoj nadoknadi vremena, drago nam je da se uporni napadač Osijeka našao među strijelcima, vjerujući kako bi mu se sada moglo „otvoriti“ kada su golovi u pitanju.

Vidjeli smo i sasvim solidan nastup Lukića na poziciji korektora veznog reda, Škorićevu mirnoću u  zadnjoj liniji uz povremene opasnije izlete na protivničku polovicu, a i ostali su, naravno, dali svoj doprinos važnom trijumfu. U svakom slučaju, odlična je to uvertira za još jedan derbi, ovaj puta drugoplasirane i trećeplasirane momčadi na ljestvici, budući da će u Gradskom vrtu u nedjelju gostovati prvak Dinamo.