Potpora koju su Osječani imali s istočne tribine, posebno u drugom poluvremenu, doslovno je nosila igrače do vrlo važnog trijumfa.

Kup je vrlo često zamka za favorite. Uostalom, u našem se najmasovnijem natjecanju to najbolje očituje na primjeru Hajduka koji je ispao od Splita, posljednjeg na tablici među hrvatskim prvoligašima. Dakle, nije baš lako i jednostavno plasirati se među četiri najbolje momčadi koje će na proljeće sudjelovati u završnici i nastojati izboriti plasman u finale.

Ponajprije u tom kontekstu osvrnuli bismo se na minimalnu, ali po svemu – potpuno zasluženu pobjedu nogometaša Osijeka nad Slaven Belupom. Dovoljan je bio jedan gol za trijumf, međutim, trebalo je dosta muke i truda na terenu da bi se došlo do ostvarenja cilja.

Svi koji su gledali utakmicu mogli su vidjeti da je domaćin od prve do posljednje minute bio agilniji i da je pokazao puno više odlučnosti da na kraju zadovoljniji napusti travnjak stadiona u Gradskom vrtu. I statistika je, uostalom, pokazala da je koprivnička momčad samo jednom, i to u dubokom smiraju susreta, u 88. minuti, uspjela s loptom ući u protivnički šesnaesterac, a prvi i jedini korner gosti su izveli u sudačkoj nadoknadi vremena. I to nešto govori o odnosu snaga i tome tko je bio bolji i nadmoćniji u ovom četvrtfinalnom dvoboju koji je, dakle, potpuno zasluženo pripao Bijelo-plavima.

Nema više nezamjenjivih

Oni koji u svih 90 minuta očekuju goropadni Osijek, koji će stalno stvarati šanse i ne izlaziti iz suparničke polovice terena, vjerojatno će imati primjedbi na umjetnički dojam. Međutim, je li baš realno gledati takav scenarij?

Ne zaboravimo da je naš prvoligaš, nakon klasičnog i doslovnog preživljavanja proteklih godina i iscrpljujuće borbe za opstanak, tek ove sezone mogao iskazati veće ambicije jer je Klub, napokon, posložen kako treba. I odmah je Zekić uspio sa svojim izabranicima doći u kvartet najboljih hrvatskih momčadi te ostati u igri i za osvajanje trofeja u Kupu. Za razliku od jednog Hajduka ili Lokomotive, pa i Belupa koji je lani igrao u finalu...  

Osječani ne moraju stvoriti pregršt prigoda da bi slavili sa svojim vjernim navijačima, a to je također odlika dobro posloženog kolektiva. Osim toga, i širina igračkog kadra se pokazala dostatnom da Osijek može pobjeđivati i kada trener izmjeni, ne samo silom prilika, čak šestoricu igrača u odnosu na prethodni derbi s Dinamom. Sjećate se kako je to bilo sve donedavno, momčad bi patila ako bi izostao bilo koji od standardnih prvotimaca, a kamoli više njih odjednom. Dakle, i u tom je pogledu napravljen značajan iskorak jer više nema nezamjenjivih.

Navijanje za čistu desetku!

I još nešto, također vrlo bitno. Posebno želimo pohvaliti navijače. Bili su sjajni u srijedu, za čistu desetku! Nosili su Bijelo-plave do pobjede, doslovno se može reći da su naši dečki na krilima potpore s tribina zabili pogodak i riješili utakmicu u svoju korist.

Navijanje s Istoka, posebno u drugom poluvremenu, kada su se jezgri Kohortaša priključili i ostali navijači na tom dijelu stadiona bilo je najupečatljivije od svega. Pjesma nije prestajala do posljednjeg sučevog zvižduka, a nastavljena je i po svršetku susreta, u zajedničkom slavlju igrača i njihovih fanova. Završili su i dresovi iza ograde, oni najsretniji koji su ih „pohvatali“, imaju dodatni razlog za veselje na oproštaju od Gradskog vrta u ovoj polusezoni.

Kada se tako zdušno navija za svoj klub, bez ijedne primjedbe bilo koje vrste, onda svi stadion napuštamo zadovoljniji jer Osijek, zaista, navija za Osijek. Stoga, dečki iz Kohorte i svi ostali navijači i simpatizeri našeg Kluba, hvala vam na potpori! Bila je to i vaša pobjeda zbog čega svi skupa zaslužujete posebne čestitke!