Osim natjecateljskih utakmica, zanimljiva je bila i ona revijalna jer je Kohorta bila dostojan takmac momčadi Osijeka.

Prvi puta su prošle nedjelje bili na suprotnim stranama. Nogometaši Osijeka i njihovi vjerni navijači, pripadnici Kohorte, zaigrali su jedni protiv drugih. Dogodilo se to na sedmom humanitarnom malonogometnom turniru „Osam kafića“ u velikoj dvorani Gradski vrt, u revijalnom ogledu uoči finalnog dvoboja između „Patike“ i „Svačića“. Čak u tri navrata, Kohorta je imala rezultatsku prednost, ponajprije zahvaljujući odličnom „španeru“ Zvonimiru „Noni“  Horvatu, no pobijedili su igrači našeg prvoligaša koje je s klupe vodio Ivo Smoje.

Čestitam našim navijačima na vrlo dobrom otporu. Ne samo da ih nismo podcijenili, nego smo znali da nam neće biti lako s njima. Drago mi je da je utakmica bila zanimljiva uz puno golova, vjerujem i dopadljiva publici. Morali smo razmišljati o rezultatu jer nam je cijela jesen na velikom terenu bila vrlo uspješna, pa nismo smjeli „zabrljati“ ni u ovoj reviji na parketu, rekao je Smoje.

Na kraju su i Kohortaši bili zadovoljni jer su pokazali da i među njima ima onih koji dobro igraju mali nogomet i da kao udruga mogu sastaviti nimalo naivnu momčad...

Bilo je dobro, namučili smo one za koje navijamo. Šteta što nismo postigli još poneki pogodak, ali je i ovako ispalo sasvim solidno. Valjda sam prvi puta u životu navijao za obje momčadi na terenu, pa mi nijedan gol nije teško pao, u svom je stilu ovaj susret prokomentirao Ivica Polih-Ita, zaštitno lice osječke navijačke skupine.

Nije bilo popuštanja

Na parketu baš i nismo stekli dojam da je dvoboj revijalnog karaktera jer se igralo žustro, ne i grubo, ali bez popuštanja za protivnika.

Zabili smo tri, ali to ipak nije bilo dovoljno da odigramo barem neriješeno. No, natjerali smo ih na ozbiljnost, pa su nas u završnici „slomili“ kad je malo i snage ponestalo. U svakom slučaju, lijepo je da smo se okušali jedni protiv drugih, zanimljivo je to iskustvo, volio bih ga i ponoviti, pričao je Grga Vasilj koji je, dakako, igrao za Kohortu.

Dva je pogotka za Bijelo-plave  postigao jedan od najvećih ljubimaca osječkih navijača, Aljoša Vojnović:

Nisu oni „letve“, vidjeli ste da znaju s loptom. Kada nas ubuduće budu kritizirali s tribina ,ako ne budemo igrali dobro, onda moramo uvažiti tu činjenicu da među njima zaista ima i dobrih igrača. I meni je drago što smo imali priliku zaigrati jedni protiv drugih, a što se samoga turnira tiče, uvijek je lijepo nastupati na takvim manifestacijama i volio bih da je na tribinama bilo više ljudi, upravo zbog onih, koji su bili i povod svemu onome, izjavio je Vojnović.

Gradi se RES park za djecu u Antunovcu

Inicijator i pokretač ovoga turnira, Zoran Lacković, inače predsjednik humanitarne udruge „Od mene, za tebe“ zahvalio je svima koji su se odazvali pozivu i pojavili se u Gradskom vrtu, a posebno je zadovoljan suradnjom s Nogometnim klubom Osijek:

Puno su nam pomogli i potrudili se zajedno s nama da napravimo sve što možemo da bi turnir uspio, a NK Osijek je i jedan od naših donatora u ovom projektu. Ne znam što bismo više trebali učiniti da privučemo veći broj gledatelja, ali bih radije pričao o onima koji su prepoznali našu akciju i došli u dvoranu. Ponovno su u našem gradu zaigrala poznata imena velikog i malog nogometa, atmosfera među sudionicima je bila super, a osim prihoda od ulaznica, na račun su sjele i donacije. Tako će i ova priča, kao i prijašnje, imati sretan epilog i siguran sam da ćemo do kraja sljedeće godine završiti parcelu od 5.000 kvadrata u Antunovcu gdje gradimo rehabilitacijsko-edukacijsko senzorički park za djecu, rekao je Lacković.

Veliki pljesak za djecu iz „Ivana Štarka“

Direktor marketinga NK Osijek Alen Nađsombat je već sada najavio kako će naš Klub i dogodine podržati ovaj turnir i rado se još aktivnije uključiti:

Često pričamo o tome da nam je uistinu želja – pokrenuti grad. U svemu, ne samo na našim utakmicama. Sudjelovali smo u još nekim humanitarnim projektima, u više navrata na različite načine razveselili djecu s kojom smo se družili, a sigurno će tako biti i ubuduće. Zajedno možemo dosta toga učiniti, a mi ćemo sa svoje strane i ubuduće dosta toga inicirati, poručio je Nađsombat.

Veliki pljesak dobili su štićenici Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ koji su izveli kraći glazbeni program, uz potporu onih koji brinu i skrbe o njima.

Za njih će spomenuti RES park biti posebno mjesto na kojem će se moći i družiti i educirati i razvijati svoje kreativne sposobnosti. Podršku im je dolaskom u Osijek i nastupom na turniru „Osam kafića“ dao i proslavljeni hrvatski reprezentativac Robert Jarni koji je igrao za pobjedničku momčad Noćnog bara „Patika“.