Bijelo-plavi su imali vrlo uspješnu jesen, a planovi su im još ambiciozniji, ne samo na zelenom terenu.

Nogometni klub Osijek organizirao je lijep i po mnogo čemu poseban oproštaj od ove kalendarske godine. Igrači, treneri, članovi Uprave, sadašnji i bivši, prijatelji kluba, njegovi nekadašnji prvotimci, gospodarstvenici i političari, oni koji vole i bodre Bijelo-plave okupili su se na svečanom domjenku u VIP salonu koji je za tu priliku bio posebno uređen u prigodnom zimskom ugođaju. Uz okićenu jelku, improvizirani „snijeg“ i ugodnu glazbu, također prilagođenu blaganskom ozračju, proveli smo vrijeme u opuštenom druženju uz nogometne priče koje su nam napokon postale lijepe i optimistične.

Možda izgradimo i dva stadiona!

Nazočnima se obratio klupski predsjednik Ivan Meštrović, svakako najzaslužniji za renesansu i preporod našeg prvoligaša...

Veliki je ovo dan i za mene osobno u kontekstu odmaka od onoga što sam zatekao kada sam dolazio, do onoga što sam sa svojim suradnicima uspio do sada veliki je dan i zbog pogleda na prvenstvenu ljestvicu na kojoj je Osijek treći, uz to i među polufinalistima Kupa Hrvatske. Mogu reći da je veliki dan i glede našeg realnog europskog iskoraka nakon dosta godina, a veliki je i zbog toga što će naš Klub krenuti u izgradnju novog stadiona. Možda ćemo ih čak i dva napraviti, a taj drugi bi, dakako, bio nešto manji.

Upravo je pitanje novog stadiona jedno od najaktualnijih i kod navijačke populacije. Mnoge, dakako, zanima svaki novi detalj iz te priče...

NK Osijek će osluškivati puls svojih navijača, sugrađana i simpatizera našeg Kluba gdje će taj novi stadion biti. Moja je intencija i želja da ga napravimo na sadašnjoj lokaciji, dakle, u Gradskom vrtu. Osim toga, mogu reći da smo se odredili prema lokaciji budućeg trening-kampa o čemu ćemo se i javno očitovati idućega tjedna. Zasad ću samo reći da je riječ o nečemu dosad neviđenom na našim, hrvatskim prostorima.

Zaživio projekt „Pokrenimo grad“

Spomenuo je Meštrović i opće ozračje oko najvećeg sportskog branda u gradu na Dravi. Ustvrdio je kako se osjeća pozitivna atmosfera, pa je zahvalio svima koji na bilo koji način sudjeluju u takvom ozračju.

Očito je zaživio naš projekt uz krilaticu „Pokrenimo grad“ s kojom sam i došao na čelo Nogometnog kluba Osijek i krenuo u njegovu revitalizaciju. Pod tom sam zastavom, da tako kažem, išao tražiti partnere i dosta smo ih uspjeli privući. Još jednom se zahvaljujem suvlasniku i partneru Lorincu Meszarosu s kojim sam ušao u ovaj projekt, kao i svim ljubiteljima nogometa koji su dolazili ne samo na utakmice nego i na naše evente, posebno one u kojima su sudjelovala brojna djeca. Svima se zahvaljujem što dišu s Klubom, to je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru. Ljudi oko mene znaju reći da ja nabijam dosta jak i zahtjevan tempo, a očito je da ću morati postaviti ljestvicu još i više jer vidim da me svi dobro prate. Želim na kraju svima čestit Božić i sretnu, nadam se i sretniju od ove, 2017.godinu!

Priznanja zaslužnim pojedincima

Dodajmo na kraju da su u VIP salonu podijeljena i prigodna priznanja zaslužnim pojedincima. Za najmarljiviju djelatnicu, dakako, nagrađena je dugogodišnja tajnica Marija Dumančić, najpožrtvovniji član našeg kolektiva je već svima znani Zoran Stranjak „Đole“, najbolji trener u Školi nogometa je – svaki od njih, a najuspješniji kormilar u cijelom klubu je, naravno, Zoran Zekić. Naj-direktor je prvi klupski operativac Igor Galić, a najbolji predsjednik, a tko drugi nego – Ivan Meštrović.