O stanju naših prvotimaca cijelo vrijeme brinu omiljeni i uvaženi fizioterapeuti Marković i Dušić.

Molitve članova stožera našega prvoligaša od petka su uslišene i u subotu je Bijelo-plave dočekao prekrasan sunčani dan u Međugorju. Stoga je i šef struke Zoran Zekić uspio provesti u djelo kompletan plan i program aktivnosti za treći dan priprema u Hercegovini.

Prijepodne se treniralo u fitnessu Sportskoga centra, a vježbanje je bilo organizirano u tri dijela. Prvi dio je bio usmjeren na kapilarizaciju mišića, što je vrlo bitno zbog brzog oporavka igrača. Drugi dio je odrađen u kružnom obliku rada s vježbama antirotacije i antiotklona trupa te jakosti aduktora, fleksora kuka, gluteusa i mišića potkoljenice. Onaj posljednji, treći dio imao je za cilj prevenciju ozljeda, a radilo se na ekscentričnoj jakosti zadnje lože i stabilnosti koljena u dinamičkim uvjetima.

Koristimo preciznu terminologiju, kako to u svom planiranju svakoga treninga navode Zekić i njegov pomoćnik za tjelesnu pripremu, Marin Vučko.

Ejupija svladala temperatura

Popodne je stručni stožer izveo igrače na suncem „okupane“ terene međugorskoga Centra. Igrači su, konačno, odradili prvi trening u ovoj godini na travnatoj podlozi!

Uvodno se radilo na uigravanju linija i kretanju po pozicijama, kroz cirkularni način vježbanja u nekoliko varijanti s raznovrsnim tehničko-taktičkim zahtjevima. Nastavak se sastojao od igre na dva gola, a na kraju je uslijedilo punjenje trkačkih kapaciteta u aerobno-anaerobnom režimu rada, kako bi igrači napravili što bolju podlogu za intenzivnije treninge koji Bijelo-plave očekuju u nastavku pripremnoga razdoblja.

Svi su prvotimci maksimalno ispunjavali zadatke koje je pred njih postavio Zekić sa svojim suradnicima,  osim našega prvoga „topnika“ Muzafera Ejupija kojega je savladala temperatura. No, pravovremenom reakcijom klupskih fizioterapeuta Milana Markovića i Frane Dušića, „Muzi“ je pružena kvalitetna medicinska skrb te ga kroz koji dan očekujemo u punom trenažnom pogonu.

Tako su Miki i Frano iznova pokazali koliko su stručni i učinkoviti u svom dijelu posla, što je iznimno važno da bi sve prošlo bez nekih većih problema. Obojica su, inače, omiljeni i cijenjeni među igračima i cijelim stožerom, a ujedno i jedini kojima na pripremama uvijek želimo - što manje posla...