Bijelo-plavi su u nastavku postigli izjednačujući pogodak i šteta je što su ga odmah potom i primili...

Prošao je prvi dan priprema osječkog prvoligaša u Marbelli. Dakako, središnji događaj za nas je bila utakmica protiv ruskog Lokomotiva koju je suparnik riješio u svoju korist s 2:1, a za Bijelo-plave su igrale dvije momčadi, svaka po poluvrijeme. Gledajući ukupan dojam, možemo zaključiti da je to bila prava provjera za naše nogometaše.

U prvih 45 minuta Lokomotiv je imao dominaciju i stekao rezultatsku prednost, iako su Osječani, preko Špoljarića i Vojnovića, imali lijepe prilike da se na odmor ode i s pozitivnim rezultatom. Ono što nas veseli je dobra i dominantna igra u nastavku, uz dosta trke i kombinatorike, kada je i posjed lopte bio značajno na strani Osijeka. Ejupijev pogodak za izjednačenje ipak nam nije donio remi u prvoj španjolskoj provjeri jer su Rusi odmah potom uspjeli zabiti pobjedonosni gol.

Došli smo igrati protiv jakih protivnika, a Lokomotiv je svakako u toj kategoriji jer u svojim redovima ima mnoštvo vrlo iskusnih igrača, sadašnjih i bivših reprezentativaca svojih zemalja. Bilo je i dobrih i onih lošijih stvari u našem nastupu, ali smo u drugom poluvremenu izgledali dosta dobro, s bržom i okomitijom igrom. Ne mogu biti nešto posebno zadovoljan jer smo izgubili, no nisam ni zabrinut nakon onoga što sam vidio, rekao je trener Zoran Zekić.

Ozljede „zaradili“ Ejupi i Mioč

Oni koji su pratili ovaj susret na live streamu mogli su se uvjeriti u sjajne uvjete koje pruža Marbella Football Center s idealnim terenima, kojih je ukupno čak osam, podjednake kvalitete. Osječani treniraju na središnjem travnjaku, a budući da je jug Španjolske „okupan“ suncem, sve je za početak bilo vrlo pozitivno. Svi treniraju punim intenzitetom, osim kapetana Barišića koji je zasad u poštednom režimu, više iz preventivnih razloga. Nadamo se da ozljeda koju je protiv Lokomotiva zaradio Ejupi (koljeno i zglob) neće biti ozbiljnije prirode i da će naš najbolji strijelac vrlo brzo biti u punom trenažnom procesu.

Što se, pak, tiče Mioča koji je u nedjelju „zaradio“ ozljedu glave, nakon neopreznog udarca laktom protivničkog igrača, njemu je dr. Lovrić stavio četiri šava i jedno će vrijeme morati nositi povez, što ga neće udaljiti od terena. Spomenimo na kraju da smo neko vrijeme uoči i poslije utakmice s Moskovljanima proveli u društvu Vedrana Ćorluke i Domagoja Vide, standardnog stoperskog para reprezentacije Hrvatske, uvjerivši se i ovaj puta koliko su popularni i cijenjeni u svojim klubovima.