Osječani su hrabro ušli u oglede s jakim protivnicima, koji za dovođenje igrača mogu izdvojiti milijune eura...

Vrlo dobru partiju pružili su nogometaši Osijeka u prijateljskom ogledu s ruskim Rubinom iz Kazana. Osječani su pobijedili s 2:1, ali nije samo rezultat uvjetovao zadovoljstvo u taboru našeg prvoligaša nego i način na koji se do njega došlo. Protiv vrlo čvrstog protivnika, Osječani su pokazali da mogu biti ne samo ravnopravni takvoj momčadi, nego dobrim dijelom utakmice i konkretniji, pa je i na kraju i bivši Hajdukovac Mijo Caktaš, koji uspješno nastupa za Rubin, priznao kako su ga Bijelo-plavi ugodno iznenadili. Ipak treba imati na umu da je ovaj ruski klub velike platežne moći koji u svoje redove može dovesti jednog Songa koji je u karijeri igrao i za Arsenal i Barcelonu ili pak izdvojiti 7 milijuna eura za transfer Brazilca Jonathasa iz španjolskog Real Sociedada... Lijepa je spoznaja da se Osijek već u startu ne uplaši takvih suparnika, da se pokušava od početka nametnuti kombinatorikom i konkretnom, napadačkom igrom, bez previše respekta prema skupo plaćenim igračima s druge strane terena.

Pet pogodaka u tri utakmice

Svakako može razveseliti i činjenica da su Zekićevi izabranici u svakoj provjeri, ovdje u Španjolskoj, uspjeli zatresti protivničku mrežu, Slaviji i Rubinu po dva puta, Lokomotivi jednom. To znači da Osječani svima mogu zadati ozbiljne probleme i da su i trkački u stanju odgovoriti zahtjevima ozbiljnoga europskoga nogometa. Također, više se igrača upisuje među strijelce što također govori o raznovrnosti rješenja u napadačkim akcijama, budući da su redom zabijali Ejupi, Mioč, Vojnović, Perošević i Grgić. Puno se trči u sredini terena, igra bez lopte je ono na čemu stručni stožer također inzistira, kao i na tome da se zadnja linija previše ne povlači prema vlastitom šesnaestercu. Za sada to sve skupa izgleda zaista dobro, čujemo i čitamo i da su komentari u gradu na Dravi vrlo pozitivni na osnovu dosad viđenoga, a bit će zanimljivo pogledati i predstojeće kontrolne oglede. Posebice s najjačim takmacima, kijevskim Dynamom i moskovskim Spartakom, koji su  ipak dimenzija više u odnosu na sve prijašnje protivnike. 

Odlazak u Malagu i Sevillu

Slobodno poslijepodne u subotu su ljudi iz Stožera iskoristili za odlazak u Malagu gdje su pogledali prvenstvenu utakmicu Primere između domaćina i Espanyola koju su gosti riješili u svoju korist s 1:0. Uvjerili smo se kakva atmosfera vlada na španjolskim stadionima, dakako i u kvalitetu njihove lige što nije ni bilo upitno. Isto se može zaključiti i za nedjeljni odlazak u Sevillu gdje su Andalužani ugostili Villareal, a susret dvije vrlo jake momčadi je završio bez golova. Jasno je da je Zekić, iz svog trenerskog kuta,  s posebnom pozornošću pratio ove utakmice  jer su mu i takva iskustva značajna za dorađivanje i nadogradnju onoga što kvalitetno radi i stvara s Osječanima. Toliko u ovom izvješću iz ponovno sunčane Marbelle u kojoj su i naši igrači u subotu navečer imali priliku za malo opuštanje i večernji izlazak u ovaj lijepi i mirni, turistički grad koji ima približno 140.000 stanovnika.